In totaal kan het Arenapark worden uitgebreid met 87.000 vierkante meter.
In totaal kan het Arenapark worden uitgebreid met 87.000 vierkante meter. (Foto: Bastiaan Miché)

Ruimte voor woningen in Plan Arenapark

  Politiek

HILVERSUM - Het Arenapark kan wel een opknapbeurt gebruiken. Daar werken de betrokken partijen hard aan. Werk, ontspanning en bereikbaarheid zijn de pijlers in het plan.

Hoeveel ruimte er komt voor woningen op het Arenapark is nog niet duidelijk. Wel is helder dat in het masterplan tot 2035 voor dit bedrijventerrein, waar het college van burgemeester en wethouders dinsdag mee hebben ingestemd, nieuwe huizen zijn opgenomen. Daarmee is tegemoetgekomen aan de wens van de meerderheid van de gemeenteraad.

Hoewel het Arenapark een bedrijventerrein is, ziet de politiek ook hier woningen verrijzen. De woningmarkt zit potdicht. De roep om meer huizen klinkt luider dan ooit. Als er bewoners zijn op het park is daar ook meteen sociale veiligheid.

Projectwethouder Arenapark Annette Wolthers geeft aan dat met deze wens rekening is gehouden. Vooral zijn er kansen voor een- en tweepersoonshuishoudens, meent het college. Zo blijkt uit het masterplan, dat geldt als visiedocument voor het concretiseren van de ambities van de stakeholders, de gebruikers van het terrein, de gemeente en de omwonenden.

Het aantal vierkante meters kan bijna verdubbeld worden. De uitbreiding op het Arenapark kan tot 87.000 m2 gaan, nu is er 100.000 m2. Hiervan is 74.000 vierkante meter bedoeld voor kantoorruimte en de overige 13.000 is bedoeld voor andere functies.

Volgens Wolthers is dit bedrijventerrein een van de laatste plekken in de regio waar ruimte is voor groei van kantoren en daarmee ook de werkgelegenheid. In totaal kunnen er zo'n 4.000 arbeidsplaatsen bij komen. 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten