Oosterengweg tijdens bouw tunnel anderhalf jaar helemaal dicht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Provincie Noord-Holland

Oosterengweg tijdens bouw tunnel anderhalf jaar helemaal dicht

  Politiek

HILVERSUM - De bouw van de tunnel in de Oosterengweg, die er moet komen vanwege de HOV-bus, duurt minder lang dan eerst was aangenomen. Ook is de bouw zodanig dat de overlast door bouwverkeer zo veel als kan beperkt wordt.

Dat schrijft verkeerswethouder Annette Wolthers aan de gemeenteraad. Bekend was al dat BAM Infra, nadat het met succes een hoger beroep had aangespannen, de klus mag uitvoeren. Inmiddels is er ook een, aldus Wolthers, 'realistische bouwplanning'. "De aanbieding van BAM bevat omgevingsvriendelijke bouwmethoden en oplossingen die de overlast zoveel mogelijk beperken."

Meest opvallende aan die planning is de verkorte bouwtijd van de 'onderdoorgang', zoals de wethouder omschrijft, in de Oosterengweg. BAM gaat die onderdoorgang in twee fasen bouwen, waardoor de drukke weg al na anderhalf jaar weer voor het snelverkeer beschikbaar is. Wolthers: "De planning laat zien dat de Oosterengweg eind maart 2020 afgesloten wordt voor alle verkeer. In augustus 2021 kan het snelverkeer weer gebruik maken van de Oosterengweg, het fiets- en voetgangersdeel van de onderdoorgang is in het voorjaar van 2022 gereed."

BAM voert de bouw zodanig uit dat de overlast door bouwverkeer zoveel mogelijk beperkt wordt, vervolgt de wethouder. "Een voorbeeld daarvan is het zand uit de bouwkuip van de Oosterengweg, dat met een persleiding afgevoerd wordt naar de te bouwen natuurbrug in Anna's Hoeve. Dat scheelt zo'n 1.000 vrachtwagens over de weg." 

Op 20 juni aanstaande is er om 21.00 uur een beeldvormende sessie gepland over de HOV in 't Gooi, waarbij de projectorganisatie de planning en andere relevante zaken van het project toe zal lichten. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>