Wethouder Annette Wolthers.
Wethouder Annette Wolthers. Foto: Bastiaan Miché

Wolthers moet met Masterplan Arenapark terug naar tekentafel

Politiek

HILVERSUM - De commissie Duurzaamheid en Bereikbaarheid was woensdagavond onverbiddelijk. Het Masterplan en Uitvoeringsprogramma Arenapark is bij lange na nog niet rijp voor besluitvorming. Wat de meeste fracties betreft, zitten er teveel onduidelijkheden en open einden in het voorstel om het bedrijventerrein een fikse impuls te geven.

Dat betekent dat wethouder Annette Wolthers terug moet naar de tekentafel. Dat leidt tot vertraging van de plannen, waarin werken, sporten, onderwijs en wonen bij elkaar komen. De D66-wethouder probeerde de commissie er nog van te overtuigen om de vaart erin te houden, zoals tot nu toe het hele proces vrij snel gegaan is.

Aanrekenen
"Haast is er niet alleen voor Nike. Dat geldt voor alle bewoners van het Arenapark. Verdere ontwikkeling daar heeft vier jaar stilgelegen. Dat mag de gemeente zich aanrekenen. Er is nauwelijks ontwikkeling geweest en ook aan de buitenruimte is niets gebeurd. De energie en dynamiek is er nu", gaf zij mee.

Bouwhoogtes
Maar wat de meerderheid van de commissie betreft staan er teveel vragen open en zijn veel zaken niet duidelijk genoeg. Hoe zit het nu met de bouwhoogtes? Mogen overal gebouwen komen van 30 meter hoog om maar tot de uitbreiding te komen van 87.000m2 aan vooral kantoorruimte. 

Station
Zo is ook financieel nog totaal niet inzichtelijk wat de uitwerking van de plannen nu gaat kosten. In het voorstel is een bedrag van 4,3 miljoen opgenomen, maar of dat afdoende is voor alles. Daarnaast waren er veel vragen en opmerkingen over de verkeersstromen, de verplaatsing van het station Sportpark en de hoeveelheid te realiseren woningen.

Plan 2.0
Duidelijke kaders ontbreken volgens de raad. "U kunt het voor u uitschuiven, maar de vragen komen geheid een keer terug. Daarom is het verstandig eerst met antwoorden te komen, anders is het wachten op een masterplan 2.0", sprak D66-raadslid Edwin Göbbels. 

Alleen VVD en CDA vonden het stuk rijp voor de raad. De andere zeven partijen gaven aan dat Wolthers met een nader uitgewerkt masterplan terug moet komen.

In De Gooi en Eembode van donderdag 13 juni meer hierover.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief