Een dagelijks beeld.
Een dagelijks beeld. (Foto: Bastiaan Miché)

Maatregelen tegen fietsers op gedeelte tussen Kerkbrink en C&A-plein

  Politiek

HILVERSUM - Wethouder Annette Wolthers van verkeer komt dit najaar met maatregelen om fietsers en scooter-/brommerrijders zover te krijgen in het centrum - en dan met name tussen de Kerkbrink en C&A-plein - van hun tweewieler af te stappen.

Dat zei de wethouder woensdagavond in de raadscommissie duurzaamheid en bereikbaarheid na vragen hierover van de VVD. De liberalen constateerden dat in het gehele winkelgebied fietsen niet mag, maar dat lang niet iedereen zich daaraan houdt. "De route Kerkbrink - Brink (C&A-plein) wordt door veel mensen gefietst", aldus VVD-raadslid Hidde Fennema, "en ook rijden er vaak brommers/scooters met hoge snelheid op deze manier van de Kerkbrink naar de Bussummerstraat en vice-versa".

Probleem is alleen, aldus de liberaal, dat zeker buiten openingstijden van de winkels er niet zoveel tegen is om op dit stuk te fietsen. Bovendien moet het gebied ook bevoorraad worden. Afsluiten is dus geen optie. "Toch gaat het belang van de voetgangers in het winkelgebied hier volgens onze fractie echt wel voor", meent Fennema. "Er lopen gezinnen met kinderen. Die kinderen moeten vrijelijk kunnen rondlopen zonder het gevaar te lopen geschept te worden door een scooter. Ook mensen die slecht ter been zijn lopen hierbij gevaar."

Wolthers gaf aan de problemen te herkennen en gaat ermee aan de slag. Voorlopig blijft het bij handhaving en een oproep aan ieder om te lopen waar dat staat aangegeven. 

Meer berichten