Wethouder Arno Scheepers tijdens een eerdere bijeenkomst in De Geus.
Wethouder Arno Scheepers tijdens een eerdere bijeenkomst in De Geus. Foto: Bastiaan Miché

Deal over onderzoek verbinding Oost en West

Politiek

HILVERSUM - De zeven buurtverenigingen in Hilversum-Oost en de gemeente zijn het eens over de onderzoeksopdracht. Een onafhankelijk bureau dat het onderzoek naar een betere verbinding tussen Oost en West moet gaan uitvoeren, is nog niet gevonden. Het streven is om in oktober klaar te zijn.

"Door de gemeente is een heel grote beweging gemaakt. Bijna al onze punten zijn opgenomen", aldus Ruud van der Woude, spreekbuis namens de buurtverenigingen.

Het onderzoek richt zich op de vraag hoe de verbinding tussen Oost en het centrum geoptimaliseerd kan worden op stedenbouwkundig en sociaal gebied tussen de Johannes Geradtsweg, de Liebergerweg tot aan de Jan van der Heijdenstraat. Daarnaast gaat het onderzoek bijvoorbeeld nog de verkeersafwikkeling, de milieuconsequenties en de bereikbaarheid uitdiepen.

Het onderzoeksbureau is nog niet gekozen. Wel is De Spoorbouwmeester aangewezen door beide partijen als onafhankelijke partij. "Dit bureau checkt of de snelheid niet ten koste gaat van de kwaliteit", aldus Van der Woude. De planning is strak. In oktober wil wethouder Arno Scheepers de resultaten bespreken in de commissie en de raad.

Uit de krant