'Kwaliteit leidend' bij onderzoek verbinding Oost-West
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Arno Scheepers.
Wethouder Arno Scheepers. (Foto: Bastiaan Miché)

'Kwaliteit leidend' bij onderzoek verbinding Oost-West

  Politiek

HILVERSUM - Optimisme overheerst momenteel bij de zeven buurtverenigingen in Hilversum-Oost als het gaat om de verbinding van hun wijken met de andere kant van het spoor. Wantrouwen in de politiek en wethouder Arno Scheepers in het bijzonder heeft plaatsgemaakt voor vertrouwen.

Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens de raadscommissie waarbij de 'concept opdracht Onderzoek Verbinding Oost/Centrum' op de agenda stond. De voorbije weken kwamen vertegenwoordigers uit de wijk en de wethouder bijeen om te komen tot een onderzoeksopzet voor veelbesproken de verbinding Oost-West. Nu is er dus een volgens alle betrokkenen uitstekend akkoord en is er - aldus Scheepers - al een shortlist met bedrijven die het onderzoek moet gaan uitvoeren.

En dus is ook de politiek tevreden. Namens het CDA had Olaf Streutker vooraf nog wel zijn twijfels over de in zijn ogen toch wat korte brief hierover afgelopen week van de wethouder, maar na het horen van drie vertegenwoordigers uit de buurt - Martin Triebels, Patrick Weening en Ruud van der Woude - had ook hij geen opmerkingen meer.

Tijdsdruk
Zorgen waren er eigenlijk alleen over de tijdsdruk. Het onderzoek moet namelijk binnen twee en een halve maand zijn afgerond. Vooral Femke van Drooge van de PvdA had hierover haar bedenkingen. Want waar elders bij stationsgebieden er soms jaren goed naar gekeken wordt wat het beste plan is, verloopt in Hilversum alles in 'sneltreinvaart'. "Alleen al de totstandkoming van de onderzoeksopdracht heeft anderhalve maand geduurd en nu moet de uitvoering van diezelfde opdracht in twee en een halve maand voltooid zijn."

Van Drooge is wel blij dat het onderzoek gaat plaatsvinden. Haar advies aan de buurtverenigingen is wel om (uiteraard) kritisch te blijven. Daarbij moet worden onthouden dat twee vertegenwoordigers uit de buurt en twee namens de gemeente tijdens het onderzoek weliswaar gelijk klinkt, maar dat buurtbewoners ten opzichte van de gemeente vaak een enorme informatieachterstand hebben.

Niet iets afraffelen
Zo enthousiast als de buurtverenigingen zijn, zo vrolijk is ook Scheepers. Reden voor de korte duur van het onderzoek is dat deze zo 'compact' kan zijn. "Maar kwaliteit is uiteraard leidend", aldus de wethouder. "Als dat betekent dat we wat extra tijd nodig hebben om tot een goed gedegen onderzoeksresultaat te komen, dan nemen we die tijd. Dat moge duidelijk zijn. We gaan niet iets afraffelen. We doen het onderzoek ook niet om ergens een vinkje achter te kunnen zetten. Nee, we doen het serieus. We doen het voor het echie."

Scheepers hoopt tegen het einde van de zomer de onderzoeksresultaten te kunnen delen met de gemeenteraad. In oktober wordt deze besproken. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>