VVD ziet in provinciaal coalitie-akkoord kansen voor geld geluidsscherm A27
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

VVD ziet in provinciaal coalitie-akkoord kansen voor geld geluidsscherm A27

  Politiek
Hidde Fennema.
Hidde Fennema. (Foto: Gemeente Hilversum)

HILVERSUM - Terwijl de inkt nog aan het opdrogen is van het coalitie-akkoord van de provincie Noord-Holland, wil de VVD meteen aan de bel trekken bij de nieuwe bestuurders in Haarlem. De motie om toch nog eens te kijken naar een geluidsscherm te plaatsen voor afslag 33 ligt al klaar.

VVD'er Hidde Fennema ziet licht tussen de deur nadat hij het akkoord tussen D66, PvdA, GroenLinks en de VVD heeft gelezen. "Het Rijk heeft de taak om voldoende geluidswerende maatregelen te nemen rond Rijkswegen. Wij trekken met gemeenten op om dit te borgen, in uitzonderlijke gevallen zijn we bereid, om in nauw overleg met onze partners, op knelpuntlocaties acute problemen op te lossen", zo is te lezen in de overeenkomst tussen de vier partijen.

Motie
Tijdens de raadsvergadering van woensdag 26 juni komt de motie 'In gesprek met de provincie over geluidsscherm A27' aan bod. Als deze wordt aangenomen dan krijgt het college van burgemeester en wethouders de opdracht om met de gedeputeerde aan tafel te komen en te kijken of co-financiering nu wel mogelijk is. 

Onderzoek
Van de week maakte wethouder Annette Wolthers van Verkeer duidelijk dat de gemeente het onderzoek naar de realisatie van een geluidswal staakt. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie willen nog altijd geen geld steken in dit scherm. Hilversum had gehoopt op co-financiering, maar dat zit er (voorlopig) niet in.

Acties
Bewoners van de West-Indische buurt zijn sinds de rigoureuze bomenkap langs de snelweg om de A27 te kunnen verbreden en de afslag te kunnen verleggen, in hun achtertuin, bezig om een geluidsscherm gerealiseerd te krijgen. Ondanks meerdere acties, zoals inspreken in de raadszaal, een petitie aanbieden op het Binnenhof, heeft dit nog niet geresulteerd in de gewenste uitkomst. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>