Rotonde Utrechtseweg-Laapersweg-Gijsbrecht hele zomer dicht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto : Bastiaan Miché

Rotonde Utrechtseweg-Laapersweg-Gijsbrecht hele zomer dicht

  Politiek

HILVERSUM - De rotonde Utrechtseweg-Laapersweg-Gijsbrecht van Amstelstraat is gedurende de volledige zomerperiode vanaf maandag 8 juli dicht. De volgens velen gevaarlijke rotonde wordt namelijk opnieuw ingericht. 

De rotonde prijkt al jaren in de bovenste regionen van de top 10 gevaarlijkste hotspots in Hilversum en wordt nu opgepakt met het project HOV in 't Gooi. Als straks de Oosterengweg langere tijd dicht is door de aanleg van busbaan en spoorwegonderdoorgang ontstaat er extra druk op omleidings- en calamiteitenroutes binnen Hilversum, is de uitleg. 

Waar nodig en mogelijk worden die wegen aangepakt om de doorstroming te verbeteren. De rotonde Utrechtseweg-Laapersweg hoort daar ook bij.  De uitvoering van de klus is tijdens de zomervakantie, omdat de scholen dicht zijn en veel Hilversummers op vakantie zijn.

Bij het ontwerp is vooral gekeken naar mogelijkheden om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. De afstand tussen rijweg en fietspad wordt ruimer en voetgangers krijgen zebrapaden om over te steken. Vanaf de rotonde komt een aparte fietsstrook richting Laapersweg. Daardoor moet het voor automobilisten duidelijker zijn welke fietsers afslaan en welke hun weg vervolgen.

Omleidingsroutes
Autoverkeer wordt omgeleid via de Soestdijkerstraatweg-Oostereind-Diependaalselaan. Tijdelijk is er tweerichtingsverkeer op de Laapersweg. Op de Frans Halslaan komt tussen de Utrechtseweg en de Wernerlaan, tijdelijk eenrichtingverkeer waarbij dit deel van de Frans Halslaan alleen vanaf de Utrechtseweg te bereiken is.

Doorgaand fietsverkeer op de Utrechtseweg wordt via de Soestdijkerstraatweg, Laapersweg en het Laapersveld naar de rotonde Utrechtseweg-Diependaalselaan geleid. Fietsers op de route Gijsbrecht van Amstelstraat-Laapersweg moeten omrijden via Van der Helstlaan, Frans Halslaan, Utrechtseweg richting Soestdijkerstraatweg.

Het werk is volgens planning op 23 augustus klaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>