Welkome entree in Oost: Hilversum wil 55 panden Oosterspoorplein/Larenseweg
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Gemeente Hilversum

Welkome entree in Oost: Hilversum wil 55 panden Oosterspoorplein/Larenseweg

  Politiek

HILVERSUM - Van het Oosterspoorplein en omgeving een levendige, welkome entree van Oost te maken. Dat is de gedachte achter voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een 'voorkeursrecht' op 55 panden dit gebied te vestigen.

Maar liefst 12 miljoen euro is er begoot voor het voorstel, dat in september binnen de gemeenteraad wordt besproken. De 55 panden waar het over gaat is zeg maar de driehoek 'Kleine Drift, Larenseweg en Zuiderweg' (zie kaartje). De betreffende eigenaren zijn afzonderlijk per aangetekende brief over dit besluit geïnformeerd. Als zij er behoefte aan hebben dan gaat de gemeente graag 1-op-1 met hen in gesprek om dit besluit toe te lichten.

De komende jaren gaat er in Hilversum Oost, postcodegebied 1221, veel gebeuren. Samen met bewoners en verschillende partners is er voor deze wijk een gebiedsagenda opgesteld. Daarin staat de richting en de toekomst van de wijk beschreven. Het zijn maatregelen die Oost in de komende jaren nog veiliger, gezonder, duurzamer en leefbaarder gaan maken. 'Bruisend Hart' is een belangrijk project binnen deze ontwikkelingen.

"We willen van dit gebied een prettige entree maken en om dit te kunnen realiseren is het nodig dat we dit gebied gaan herontwikkelen. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen. Maar die gaan we de komende jaren samen met betrokken partijen opstellen," aldus projectwethouder Voorink.

Voordat er een plan is, is het belangrijk dat het betreffende gebied onder de reikwijdte van het gemeentelijk voorkeursrecht wordt gebracht, vindt de gemeente. Dit is een wet die de gemeente voorrang geeft bij het kopen van grond.

Wanneer iemand binnen dit gebied zijn pand wil verkopen, dan moet dit als eerste aan de gemeente aangeboden worden. Wethouder Scheepers, vastgoed: "Op dit moment zijn de panden en gronden niet in eigendom van ons. We willen voorkomen dat andere partijen hier zelf iets gaan ontwikkelen. Door nu een voorkeursrecht op dit gebied te vestigen, hebben we de tijd te onderzoeken hoe een welkome entree voor Oost er uitziet en dit verder uit te werken in concretere plannen." 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>