Aantal sociale huurwoningen in Hilversum na 2020 onder gewenste grens
Foto: Bastiaan Miché

Aantal sociale huurwoningen in Hilversum na 2020 onder gewenste grens

  Politiek

HILVERSUM - De sociale huurvoorraad in Hilversum blijft tot en met 2020 op de gewenste grens van 11.455 woningen. Maar, zoals dat er nu uitziet, wordt deze grens in 2021 en 2022 niet gehaald.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders (B en W) aan de gemeenteraad. Daarin staat het doel om in 2022 minimaal hetzelfde aantal sociale huurwoningen (11.455) te hebben als in 2015. Tot en met 2020, als de huidige prestatieafspraken met de woningcorporaties aflopen, gaat dat lukken. "Dit is een positieve ontwikkeling, vorig jaar leek deze afspraak namelijk nog niet gehaald te worden", aldus B en W. 

Maar voor de jaren erna zakt het aantal onder de gewenste grens. Dat komt doordat er in die jaren al wel verkopen zijn ingerekend, maar er nog onvoldoende compenserende harde nieuwbouwplannen zijn, is de uitleg. "Wij gaan volgend jaar met de corporaties het gesprek aan over de nieuwe prestatieafspraken 2021 en verder", schrijven B en W. De boodschap van dat overleg zal zijn om de verkoop van deze woningen te stoppen totdat de sociale huurvoorraad weer op peil is.


 

Meer berichten