De rotonde aan de Laapersweg-Utrechtseweg gaat op de schop. Maar begon het werk niet een week te vroeg?
De rotonde aan de Laapersweg-Utrechtseweg gaat op de schop. Maar begon het werk niet een week te vroeg? Foto: © Bastiaan Miché

'Werken Limburgse werklui aan rotonde Lapershoek?'

Politiek

HILVERSUM - Komen de wegwerkers uit Limburg? Dat was de vraag die VVD'er Hidde Fennema stelde aan verkeerswethouder Annette Wolthers. Bij het begin van de zomervakantie zou de rotonde Laapersweg-Utrechtseweg dichtgaan, maar het kruispunt lag er al vijf dagen eerder uit. Dat moet in de toekomst echt anders.

Dat laatste drukte Fennema de D66-wethouder met klem op het hart. De liberaal voelde zich ietwat misleid. Hij wist niet beter dan dat deze gevaarlijke rotonde op de schop ging als de basisscholen begonnen met het vieren van de zomervakantie. Volgens hem was dat ook steeds toegezegd in eerdere overleggen, zo gaf de VVD'er aan tijdens de raadsvergadering. Maar tot zijn verbazing is kennelijk de start van de vakantieperiode in de regio Zuid aangehouden.

Wolthers reageerde luchtig. Eerst stelde ze dat de middelbare scholieren allang vrij zijn. Daarna claimde ze dat er geen sprake is van een verrassing. Al jaren lopen de start van de vakantieregeling parallel met die van het busvervoer. Dat is ook netjes naar buiten gecommuniceerd.

Uit de krant