Voorlopig is het niet helder wat er nu komt aan de Bosdrift 96.
Voorlopig is het niet helder wat er nu komt aan de Bosdrift 96. (Foto: Bastiaan Miché)

Heroriëntatie nodig voor project Carolus

  Politiek

HILVERSUM - Voorlopig blijft het een vraagteken wat er nu precies gaat komen op de Bosdrift 96. Woonzorg Nederland, eigenaar van het voormalige woonzorgcentrum St. Carolus, is zich aan het herbezinnen. In september gaat het gemeentebestuur het gesprek aan met de eigenaar om te kijken hoe de ontwikkeling op gang kan komen.

Dat geeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) na vragen van de lokale D66-fractie. De Democraten maken zich al langere tijd zorgen over de voortgang van de plannen van het voormalige verpleeghuis. Vooralsnog is het terug naar de tekentafel voor de woningcorporatie nadat Stichting Philadelphia op 17 juni wereldkundig maakte zich terug te trekken uit uit project.

De zorginstelling kwam er namelijk niet uit met Woonzorg over de te vragen huurprijs. Er was sprake van een onoverbrugbaar verschil, zo gaf Philadelphia als reden op. Inmiddels zoekt zij naar een andere locatie in Hilversum voor hun woonwens voor ouderen.

De partijen wilden hier een nieuwbouwproject realiseren. Het ging om een woonlocatie voor 45 ouderen van Philadelphia met en zonder verstandelijke beperking. Daar kwam bij dat dit nieuwe onderkomen ook een thuis voor de buurt moest worden. Bewoners zouden diverse ruimtes, waaronder een restaurant, delen met omwonenden. Het moest een ontmoetingsplaats worden; een plek waar veel maatschappelijke initiatieven onderdak moesten vinden.

Nu Philadelphia de exploitatie niet op zich gaat nemen, is er sprake van stilstand. Volgens het college gaat Woonzorg Nederland zich eerst zelf heroriënteren op de toekomst van het complex. Bij het opnieuw bedenken van de uitgangspunten zijn geen andere woningcorporaties betrokken. "Wij hopen op korte termijn meer informatie te verkrijgen over de plannen. Wij gaan na de zomer het gesprek aan met Woonzorg Nederland over de toekomst van het Carolushuis", melden B&W in de reactie.

In de tussentijd klinkt duidelijk door dat het pand niet leeg moet komen te staan. Momenteel zitten er 23 tijdelijke huurders in het Carolus. Dat wil Woonzorg Nederland uitbreiden tot vijftig personen. Het gaat om antikraakverhuur.

Daarnaast staat de corporatie, volgens het college, open voor andere tijdelijke invulling van het gebouw. Dan gaat het over buurtinitiatieven, kunstenaars- en/of welzijnsactiviteiten. Daar zou voor de zomer een besluit over vallen.

Meer berichten