Schendt Broertjes geheimhouding?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Heeft de Hilversumse burgervader gelekt uit het vandaag pas openbaar gemaakte BING-rapport? Dat wil Hilversums Belang weten.
Heeft de Hilversumse burgervader gelekt uit het vandaag pas openbaar gemaakte BING-rapport? Dat wil Hilversums Belang weten. (Foto: Bastiaan Miché)

Schendt Broertjes geheimhouding?

  Politiek

HILVERSUM - Heeft burgemeester Pieter Broertjes zich niet gehouden aan de geheimhoudingsplicht? Dat is de vraag die de fractie van Hilversums Belang hardop stelt. De aanleiding om dit aan te kaarten is de reactie, die door de burgervader is ondertekend, op een artikel van Follow The Money.

Het onlineplatform voor onderzoeksjournalistiek publiceerde maandag een kritisch artikel over wethouder Wimar Jaeger. Het college van burgemeester en wethouders voelde zich op de dag van de publicatie genoodzaakt te reageren.

Irritaties
Een van de irritaties van B en W is dat het medium het verhaal besloot te brengen voordat het feitenonderzoek naar de vermeende integriteitskwestie van de D66-wethouder openbaar was. Broertjes eindigt het relaas met de mededeling dat het voltallige college vierkant achter hun collega staat en dat zij met veel vertrouwen de resultaten van het onderzoek tegemoet zien.

Hoor en wederhoor
En daar wringt wat Hilversums Belang betreft de schoen. Want hoe kan het voltallige college weten wat er in dat rapport staat. Jaeger en Broertjes hebben - vanwege hun betrokkenheid bij het onderzoek - in het kader van hoor en wederhoor delen van het rapport onder ogen gehad.

Zeker van zaak
Deze informatie delen met de overige vijf collegeleden mag en kan niet vanwege de opgelegde geheimhouding. De fractie wil nu weten hoe het dan komt dat het gehele college zo zeker is van de zaak.

Lees hier waarom het voltallige college hun collega steunt en hieronder is de gehele reactie van afgelopen maandag te lezen op het bewuste artikel.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>