Nog veel onduidelijk over komst tijdelijk politiebureau in Hilversumse villawijk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Bonairelaan 4.
Bonairelaan 4. (Foto: Bastiaan Miché)

Nog veel onduidelijk over komst tijdelijk politiebureau in Hilversumse villawijk

  Politiek

HILVERSUM - Het blijft voorlopig gissen naar wat de gevolgen zijn van de eventueel tijdelijke huisvesting van de politie in het momenteel leegstaande pand aan de Bonairelaan 4, het voormalige onderkomen van Vesting Finance. Dat blijkt uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders (B en W) op vragen van eenmansfractie Hilversums Belang.

De partij was in de pen geklommen toen bewoners van de villabuurt langs de A27 het alarmerende bericht ontvingen waarin de politie aangaf het 3600 vierkante meter grote kantoor te hebben gehuurd. Aanleiding daarvan is de nieuwbouw die er komt op de Groest, waar straks onder meer alle drie de bestaande meldkamers van de Politie Midden-Nederland zich vestigen. Onduidelijk is nog wanneer de nieuwbouw start, wel is duidelijk dat de bouw enige tijd gaat duren. Om die reden is de politie op zoek naar een tijdelijk onderkomen (maximaal vier jaar). En dat is dus mogelijk het kantoor in de West-Indische buurt.

Bewoners van de villabuurt vrezen nu dat de loeiende sirenes hun rust - na de in hun ogen desastreuze verbreding van de A27 - nog verder verstoren. Het verhuisbericht dat zij in juli van de politie ontvingen, voelde als een voldongen feit. Echter, de politie kon toen niet al aangeven welke onderdelen precies naar de Bonairelaan verhuizen. B en W bevestigen dat laatste. Pas wanneer er meer duidelijk is over de nieuwbouwplannen voor de Groest kan, aldus B en W, helderheid gegeven worden over welke politieonderdelen tijdelijk naar de Bonairelaan gaan.

Maar volgens Hilversums Belang staat het bestemmingsplan van het pand een politiebureau helemaal niet toe. B en W schrijven nu dat de politie nog helemaal geen officiële aanvraag heeft ingediend. Afhankelijk daarvan kan pas worden beoordeeld of de aanvraag wel of niet past binnen de geldende kantoorbestemming. Voor de duidelijkheid: voor de locatie aan de Groest geldt de bestemming 'kantoor' met de functieaanduiding 'maatschappelijk'.

En doordat er nog geen aanvraag is ingediend, kunnen B en W ook nog niet aangeven hoeveel overlast er door de verhuizing ontstaat. "Met uw vraag over de omvang en het gebruik van Bonairelaan 4 neemt u een voorschot op zaken die wij (nog) niet kennen!", aldus B en W aan Hilversums Belang. Wel is duidelijk dat met een omvang van 3600 vierkante meter er veel werknemers werkzaam zijn. Wel zouden enkele voorzieningen in het centrum blijven. Welke dat zijn, is echter niet bekend.

Vanwege al die onwetendheid geven B en W geen antwoord op de vraag of ze wel of geen vergunning verlenen. "Wel zullen wij, in samenspraak met de buurt, aansturen op goede afspraken, een goede ontsluiting en zo min mogelijk overlast voor de bewoners van de woonwijk. Tegelijk willen we wel dat er een tijdelijke vervanging van het politiebureau in Hilversum blijft."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>