Zorgen over verhuizing bewoners De Boomberg
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het Carolushuis dinsdagmiddag.
Het Carolushuis dinsdagmiddag. (Foto's: © Bastiaan Miché)

Zorgen over verhuizing bewoners De Boomberg

  Politiek

HILVERSUM - Het nieuws dat medewerkers en bewoners van De Boomberg vanwege een ingrijpende verbouwing moeten verhuizen naar het St. Carolushuis is bij de betrokkenen als een bom ingeslagen. Ook de lokale fractie van het CDA maakt zich ernstig zorgen.

Vorige week meldden pandeigenaar Habion van De Boomberg en Hilverzorg dat de ruim tachtig bewoners van het pand aan de Vaartweg begin december verhuizen naar het door anti-krakers bewoonde gebouw aan de Bosdrift. De Gooi en Eembode nam hier dinsdag een kijkje en zag dat het in het gebouw een grote puinzooi is en het qua (brand)veiligheid niet bewoonbaar is. Zeker niet voor kwetsbare ouderen. 

Ook CDA-raadslid Gerben van Voorden heeft gezien dat er nog niet veel is ondernemen om het huis bewoonbaar te krijgen en stelt nu schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. "Er wordt wel gezegd dat men oude bomen niet moet verplaatsen. Zo geldt dit ook voorveel oudere mensen", aldus de christendemocraat. "Een verhuizing is een zeer ingrijpende gebeurtenis, ook al is het tijdelijk."

De verhuizing is volgens Habion en Hilverzorg noodzaak vanwege de verbouwing van De Boomberg. Het pand voldoet niet meer aan de wensen van nu en de toekomst. Om de overlast van de verbouwing tot een minumim te beperken, is gekozen om de bewoners voor minimaal een jaar te verhuizen. Van Voorden snapt dit argument, echter het Carolushuis is allesbehalve woonklaar. Het is bovendien de vraag of dat binnen twee maanden al anders is. Hij wil van de wethouder weten of het pand voldoet aan de wettelijke eisen qua woonomgeving en qua brandveiligheid.

Bovendien is het, aldus Van Voorden, niet zeker of alle bewoners kunnen terugkeren naar de Boomberg. "Dit roept vragen op over huisvesting na de periode van renovatie en dit geeft bij onzekerheid bijbewoners en familie. De vraag of bewoners terug kunnen keren is dus van essentieel belang."
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>