De nieuwe fietsenstalling is al sinds 1 oktober in gebruik.
De nieuwe fietsenstalling is al sinds 1 oktober in gebruik. Foto: © Bastiaan Miché

Wethouder deelt uit bij opening fietsenstalling Stationsplein

Politiek

HILVERSUM - Met het uitdelen van koffie, thee en fietslampjes opent wethouder Arno Scheepers (Stationsgebied) komende maandag officieel de nieuwe fietsenstalling op de voormalige GAK-locatie op het Stationsplein. Vanaf 7.30 uur verwelkomt hij mensen die hun fiets, bakfiets of scooter komen stallen of ophalen. 

Met de verdubbeling van het aantal fietsenrekken wil het college van burgemeester en wethouders onderstrepen dat een goede en grote fietsenstalling belangrijk is voor een veilig en aantrekkelijk centrum en stationsgebied. De nieuwe fietsenstalling is al sinds 1 oktober in gebruik. Voor de inrichting is een deel van de bestaande fietsrekken langs het spoor en aan de Stationsstraat verplaatst. 

Daarnaast zijn er extra rekken geplaatst. Een laatste partij fietsrekken wordt halverwege november verwacht. Daarmee komt het totaal op 960 fietsrekken. In de nieuwe fietsenstalling zijn 138 plekken voor bakfietsen en scooters. Hier gaat het om een uitbreiding van 40 plekken ten opzichte van de ‘oude’ parkeerstrook langs het gras op het Stationsplein. De komst van de fietsenstalling maakt onderdeel uit van de tijdelijke inrichting van het gehele Stationsplein in afwachting van de verbouwing van het Stationsgebied. Deze start op z’n vroegst eind 2021.

Wethouder Arno Scheepers is erg blij met de nieuwe stalling. “De fiets is de beste manier om je binnen Hilversum te verplaatsen, zeker naar het station. Daarom is het belangrijk dat er voldoende parkeerplekken zijn. Rond het station was dat vaak een probleem. Met de uitbreiding van het aantal plekken voorkomen we dat er overal fietsen staan waar het eigenlijk niet mag. Dat draagt bij aan een aantrekkelijk centrum en station. Bovendien zorgt het voor meer veiligheid doordat looproutes vrijblijven en routes niet geblokkeerd worden voor nood- en hulpdiensten.”

Met de komst van extra parkeerplekken krijgt de handhaving op verkeerd geparkeerde fietsen,zowel op het Stationsplein als het Oosterspoorplein, extra aandacht. Scheepers: “Er zijnduidelijke afspraken waar wel en niet geparkeerd mag worden. Om het centrum aan weerszijden van het spoor voor iedereen aantrekkelijk te houden, gaan we daar goed op letten en dus ook handhaven. De gratis en verruimde fietsenstalling op het Stationsplein is een prima alternatief voorfietsen die nu nog op plekken staan waar het niet mag. “

Uit de krant