Crys Larson nieuwe burgemeester Wijdemeren
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Crys Larson nieuwe burgemeester Wijdemeren

  Politiek
Crys Larson.
Crys Larson. (Foto: Gemeente Wijdemeren)

WIJDEMEREN - Crys Larson wordt de nieuwe burgemeester van Wijdemeren. De VVD-er volgt waarschijnlijk per 19 november burgemeester Freek Ossel op , die sinds juni 2017 waarnemend burgemeester is in de plassengemeente. 

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Wijdemeren heeft de 52-jarige Larson voorgedragen als nieuwe vaste burgemeester van Wijdemeren. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Gert Zagt, bekendgemaakt.

Larson is momenteel statenlid van de provincie Noord-Holland. Daarnaast vervult zij vanuit haar eigen management & consultancy bureau diverse leidinggevende ambtelijke functies bij gemeenten. Eerder was zij wethouder van de gemeente Ouder-Amstel (2010-2014). 

Larson woont in Ouderkerk aan de Amstel. Zij is getrouwd en heeft twee dochters die allebei het huis uit zijn. De gemeente Wijdemeren schrijft in een persbericht dat Larson 'bijzonder vereerd' is met de voordracht en dat zij 'er veel zin in heeft om kennis te maken met de dorpen van Wijdemeren'.

De gemeenteraad van Wijdemeren ziet mevrouw Larson als 'een betrokken, besluitvaardige en omgevingsbewuste netwerker die communicatief sterk is en die de verbinding zoekt'. De voordracht van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting is de beëdiging van de nieuwe burgemeester op 19 november 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van Wijdemeren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>