[Video] 'Niet beantwoorden brieven van inwoners aan Hilversumse politiek onacceptabel'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché
Video

'Niet beantwoorden brieven van inwoners aan Hilversumse politiek onacceptabel'

  Politiek

HILVERSUM - De Hilversumse SP kondigt een motie aan met de oproep voor een betere beantwoording door het college van burgemeester en wethouders van ingekomen stukken van inwoners en organisaties. Nu, aldus de socialisten, blijft die beantwoording te vaak uit.

Tijdens de laatste raadsvergadering stapte SP-fractievoorzitter Bianca Verweij voor de zoveelste keer naar de microfoon om haar ongenoegen over dit onderwerp kenbaar te maken. Zij sprak tot burgemeester Pieter Broertjes als voorzitter van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, dat de ingekomen stukken (brieven of e-mails) aan de gemeenteraad dient te beantwoorden. Die beantwoording kan variëren van een ontvangstbevestiging tot aan een reactie als 'we gaan ermee aan de slag'.

Maar heel vaak, constateert Verweij, krijgen inwoners of organisaties helemaal geen of veel te laat een antwoord. En dat is onacceptabel, stelt zij. "Inwoners of organisaties worden helemaal niet serieus genomen. Bovendien kan de gemeenteraad helemaal niet controleren wat het antwoord van het college überhaupt geweest is."

Verweij stelde daarom voor om de beantwoording tussen alle openbare gemeentelijke stukken (ibabs) te plaatsen. Broertjes gaf aan een en ander te zullen uitzoeken, maar over dat laatste twijfelde hij. De burgemeester erkende dat er vast wel eens een brief niet wordt beantwoord. "Maar ik ben het niet eens met het beeld dat u (Verweij, red.) schetst van een gemeente die als een autist door het leven gaat en geen antwoord geeft." 

Die laatste opmerking maakte de sfeer tussen Verweij en Broertjes er niet veel beter op. Hieronder het videofragment vanaf 1;23;20.
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>