Vragen over mogelijke bomenkap voor 'relaxplek' op Stationsplein
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
SP-raadslid Pierre van Rooden.
SP-raadslid Pierre van Rooden. (Foto: Bastiaan Miché)

Vragen over mogelijke bomenkap voor 'relaxplek' op Stationsplein

  Politiek

HILVERSUM - De kapvergunning die Hilversum Marketing onlangs heeft aangevraagd om zo een 'tijdelijke ontmoetingsplek met drie reclameobjecten' te realiseren op het Stationsplein roept vragen op bij de Hilversumse fractie van de SP.

De aanvraag, die vorige week naar buiten kwam, leidde al direct tot de nodige ophef op Facebook. Aanvankelijk leek het te gaan om een kap van twaalf bomen, maar al snel meldde de stichting dat er 'slechts' zes bomen tegen de vlakte hoefden om zo plaats te maken voor een ‘stellage’. Nu blijkt dat er onder de naam 'Kwekerij' een soort relaxplek moet komen met kraampjes, een vrij in te vullen veldje en een plek om ‘onder de bomen’ koffie te drinken.

Met ‘bomen‘ wordt dan gedoeld op een aantal boompjes in bakken, weet SP-raadslid Pierre van Rooden, die tijdelijk op het plein worden gezet (later te hergebruiken in het centrum). De stellage ('Grid') is om kraampjes voor ondernemers te huisvesten, en de te kappen bomen moeten daarvoor wijken.

De SP vraagt zich nu af waarom de bestaande bomen moeten wijken voor het grid, en deze niet in harmonie met elkaar kunnen worden opgezet. "Bovendien is het vreemd dat een stichting die geen grond bezit dit lijkt aan te vragen", aldus Van Rooden. "Ook is het vreemd dat de aanvraag voor twaalf bomen is - en niet voor zes zoals de stichting claimt. Een groene tijdelijke invulling van het Stationsplein is welkom. Als je daar echter bomen voor gaat kappen moet je je wel afvragen of je nog steeds goed bezig bent."

Daarom hebben de socialisten een serie schriftelijke vragen die het college van burgemeester en wethouders binnen een maand mag beantwoorden. In hoeverre draagt het kappen van bomen bij aan citymarketing? Kan een stichting wel een kapvergunning aanvragen voor grond die zij niet bezit? Wanneer en hoe (en door wie) worden de gekapte bomen gecompenseerd? En: Is het college voornemens deze kapvergunning te verlenen?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>