Positieve reacties op 'fancy' ondergrondse fietsenstalling Hilversum
Ruim en overzichtelijk is de fietsenstalling in het oude pand van Bristol.
Ruim en overzichtelijk is de fietsenstalling in het oude pand van Bristol. (Foto's: © Bastiaan Miché)

Positieve reacties op 'fancy' ondergrondse fietsenstalling Hilversum

  Politiek

HILVERSUM - Hilversum is een echte fietsstad geworden, zo vindt wethouder Arno Scheepers. En daar zit nog behoorlijk wat rek in, want qua fietsparkeerplaatsen heeft Hilversum nu met de opening van de ondergrondse fietsenstalling aan de Zeedijk een overcapaciteit. "Dit is zeg maar op de groei", zegt de liberaal terwijl hij naar de grote ruimte wijst.

Sinds augustus vorig jaar, toen Hilversum begon met de invoering van het nieuwe fietsenbeleid in het centrum, is er veel veranderd. Vooral ten goede, meent Scheepers. Het dorp oogt niet rommelig meer, fietsers weten steeds beter dat ze hun vervoermiddel stallen in de rekken en met de uitbreiding van de parkeercapaciteit is Hilversum beter bereikbaar geworden. De VVD'er realiseert zich dat dit proces niet vlekkeloos is verlopen en dat er 'wat commotie' (onder meer het weghalen van foutgeparkeerde fietsen) is geweest.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Maar de heropvoeding zit erop en het resultaat stemt tot tevredenheid. Dat laatste geldt zeker voor de nieuwe fietsenstalling met 810 plekken in het oude onderkomen van de Bristol. Scheepers is zaterdagochtend zichtbaar in z'n nopjes. Naast allerlei soorten fietsen en elektrische scooters zijn er veel meer voorzieningen in de fietskelder gerealiseerd. 

Zo zijn er openbare toiletten, waar een gebrek aan is in het centrum, kunnen e-bikes gratis worden opgeladen, zijn de eerste 24 uur gratis, zijn er een lift en roltrap, kunnen ouders met kleine kinderen een buggy meekrijgen, er is toezicht en de parkeerders kunnen hun fiets laten repareren bij Repair Factory. Vandaar dat de wethouder de fietsenstalling de kwalificatie 'fancy' meegeeft.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Diverse gebruikers van de stalling zijn vol lof. "Dit is echt boven verwachting", aldus Fred Pangemanan, een van de vijf Hilversummers die met een grote foto op de muren van de stalling te zien is. "Het is groot, er is een winkel en er is veel mogelijk. Dit is goed besteed geld." Bij een ander is de angst dat de kelder al snel helemaal vol is. Voorlopig is er meer dan genoeg plek en hoopt Scheepers dat meer Hilversummers de fiets pakken als zij naar het dorp gaan.Meer berichten