Fietsdepot verhuist van Kerkbrink naar nieuwe fietsenstalling Zeedijk
Archieffoto's: Bastiaan Miché

Fietsdepot verhuist van Kerkbrink naar nieuwe fietsenstalling Zeedijk

  Politiek

HILVERSUM - Het fietsdepot waar in het centrum foutgeparkeerde fietsen naartoe worden gebracht, is vanaf vandaag niet meer gevestigd aan de Kerkbrink maar in de inpandige - zaterdag geopende - fietsenstalling aan de Zeedijk. 

Het fietsdepot ging in de zomer van 2018 open toen Hilversum serieus ging handhaven op foutgekeerde fietsen in met name de Kerkstraat. Destijds ontstond er de nodige kritiek omdat velen meenden dat er te weinig plekken waren om de fiets neer te zetten.

Met de komst van de nieuwe inpandige fietsenstalling zijn er ruim 800 extra plekken bij gekomen in het centrum en bij het station zijn ook nog eens 450 extra rekken geplaatst, jubelt de gemeente in een persbericht. Benadrukt wordt daarbij dat buiten fietsen alleen in een rek mogen worden geparkeerd. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Fietsen die niet in een rek staan worden verplaatst naar het fietsdepot, dat nu dus in de fietsenstalling staat. Mensen kunnen hier dan hun verkeerd gestalde fiets ophalen. Het depot is dagelijks open: op maandag tot en met woensdag van 8.00 tot 19.00 uur. Op donderdag van 08.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. 

De kosten voor het ophalen van een fiets uit het depot bedragen 15 euro. Bij het fietsdepot kan alleen gepind worden. Om een fiets op te halen is een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van de fiets nodig. Fietsen blijven maximaal drie maanden in het depot staan.

Buiten fietsenstalling Zeedijk 
De buiten fietsenstalling aan de Zeedijk (zie foto onder) is met de opening van de inpandige stalling gesloten. De hekken van deze stalling zijn in middels gesloten. De gemeente ziet op dit moment dat veel fietsen nu buiten de stalling op de Zeedijk worden gestald. Voor de hele Zeedijk geldt, net als de rest van het centrum en het station, dat als een fiets niet in het rek staat, deze verplaatst wordt naar het fietsdepot.Meer berichten