Ook het Den Uylplein geldt als blackspot.
Ook het Den Uylplein geldt als blackspot. Archieffoto: Bastiaan Miché

Zorgen over 'blackspots' in Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Neemt de gemeente Hilversum maatregelen nu toch echt blijkt dat verschillende kruispunten als zeer gevaarlijk te boek staan? Dat vraagt de lokale fractie van de ChristenUnie in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

In drie jaar tijd zijn in Hilversum 1.103 ongelukken, waarvan één dodelijk ongeval, geteld, blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. De kruising Zuiderweg - Kleine Drift is - en eigenlijk is dat geen verrassing - met elf ongelukken de nummer 1 van de ranglijst.

Hilversum telt twee zogeheten blackspots. Dat zijn plekken waar in drie jaar minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. Naast de eerder genoemde kruising is dat het kruispunt Larenseweg - Kamerlingh Onnesweg (Den Uylplein). Daar waren in dezelfde periode tien ongevallen. 

De ChristenUnie maakt zich zorgen over deze blackspots, schrijft ChristenUnie-raadslid Tjerk Pelsma. Hij wil weten wat het college met deze informatie gaat doen. 

Daarnaast heeft wethouder Annette Wolthers van verkeer in maart dit jaar een petitie ontvangen vanuit de buurt Kamrad met het verzoek voor een veilige oversteekplaats over de Kamerlingh Onnesweg, ter hoogte van de Eemnesserweg. Wolthers zou toen hebben aangegeven binnen twee maanden met een reactie te komen, maar de indieners van de petitie hebben nog niks gehoord. Vraag van de ChristenUnie is wat nu de stand van zaken is. 


Uit de krant