CDA-kopstukken eren Hilversummer Hajé Walch met gouden speld
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Uit handen van oud-partijvoorzitter Ruth Peetoom kreeg Walch de speld.
Uit handen van oud-partijvoorzitter Ruth Peetoom kreeg Walch de speld. (Foto: Bastiaan Miché)

CDA-kopstukken eren Hilversummer Hajé Walch met gouden speld

  Politiek

HILVERSUM - Een bijzondere moment voor oud-wethouder Hajé Walch. In het bijzijn van onder meer oud-ministers Hans Hillen en Hans de Boer kreeg de 65-jarige Hilversummer, tegenwoordig bestuurslid binnen de lokale afdeling, uit handen van oud-partijvoorzitter Ruth Peetoom een gouden CDA-speld uitgereikt.

Compleet verrast was Hajé Walch maandagmiddag op het moment dat landelijke CDA-prominenten en ook vertegenwoordigers van de Hilversumse CDA-fractie zijn woning aan de Hazelaarlaan binnenkwamen om een gouden CDA-speld uit te reiken als dank voor zijn werk in de afgelopen veertig jaar. "Ik wist van niks. Maar dit is bijzonder en het voelt ook bijzonder."

Daarmee geeft de Hilversummer aan helemaal niet zo van de onderscheidingen te zijn. Maar het feit dat oud-ministers en ook Ruth Peetoom speciaal voor hem vanuit alle hoeken van het land naar Hilversum komen, is heel speciaal. "Alle mensen die in de loop van mijn leven de revue zijn gepasseerd, waren er", klinkt het trots. "En ja, Buma heeft een zilveren, maar Walch heeft een gouden", verwijst de Hilversummer naar CDA'er Sybrand Buma die bij zijn afscheid in de Tweede Kamer eerder dit jaar een Zilveren Koetsje ontving.

Komende vanuit de ARP vervulde Walch allerlei functies voor het CDA - zowel landelijk, provinciaal als lokaal - en is hij nu als vicevoorzitter van het lokale CDA-bestuur weer - zoals hijzelf zegt - 'terug bij af'. En hoewel hij tegenwoordig in een rolstoel zit en alles wat moeizamer verloopt, blijkt de 65-jarige nog immer zeer helder van geest. 

Nog altijd is hij nauw betrokken binnen de partij en zet hij zich op zijn manier graag in voor een rechtvaardige wereld. "Deze gouden speld gaat tijdens de eerstvolgende ledenvergadering wel gevierd worden", zegt hij. "Maar de telefoon staat nu al roodgloeiend. Het nieuws gaat als een lopend vuurtje."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>