Gemeentespeld voor goede Hilversumse ambassadeur
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Hans Zonderop ontvangt de gemeentespeld.
Hans Zonderop ontvangt de gemeentespeld. (Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché)

Gemeentespeld voor goede Hilversumse ambassadeur

  Politiek

HILVERSUM - Spelen tijdens de nieuwsjaarsreceptie is niet nieuw voor het Radio Filharmonisch Orkest (RFO). Dat doet het orkest al jaren. De gemeentespeld ontvangen vanwege het 75-jarig bestaan en een goed ambassadeur zijn van Hilversum is wel nieuw. 

Burgemeester Pieter Broertjes verraste het orkest dinsdag in de St. Vituskerk met deze blijk van waardering. In 2020 worden drie bijzondere jubilea gevierd. Het RFO, het Groot Omroepkoor en het Metropool orkest vieren hun 75-jarige jubileum. 

Hans Zonderop, orkestlid van het Radio Filharmonisch Orkest, viel de eer ten deel de gemeentespeld in ontvangst te nemen. “Hans Zonderop is erin geslaagd, middels, jarenlange belangeloze inzet, om de verbinding te zoeken tussen gemeente en het orkest” , aldus Broertjes. Het Groot Omroepkoor en het Metropool Orkest worden later dit jaar op eigen wijze gelauwerd.

De nieuwjaarsreceptie stond in het teken van 75 jaar Vrijheid met muzikale bijdragen van de Paulusschool, Lorentzschool, rapper Sean William Bogaers en dus het Radio Filharmonisch Orkest. In de nieuwjaarstoespraak refereerde de burgemeester nogmaals aan het feit dat de oudejaarsavond weliswaar in het centrum van Hilversum rustig is verlopen. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Buiten het centrum, bijvoorbeeld in Kerkenlanden liepen drie scholen aanzienlijke schade op. “Samen met de gemeenteraad en de regio moeten wij een volgende stap zetten’, aldus de burgemeester. Waarmee hij opriep tot een vuurwerkverbod voor de hele regio, wanneer een landelijke verbod uitblijft.

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Broertjes memoreerde in zijn toespraak ;“Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat de tragische aanslag plaatsvond op Charlie Hebdo in Parijs. De urgentie is er nog altijd. De vrijheid van meningsuiting is een grondrecht, dat elke dag moet worden verdedigd. Door u en door mij. Vrijheid is niet vanzelfsprekend."

De nieuwjaarsbijeenkomst was daarmee tevens de aftrap van activiteiten die gedurende ruim vijf maanden in Hilversum plaatsvinden in het kader van de viering 75 jaar vrijheid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>