Gevaarlijke kruising nog voor de start HOV-werk aangepast
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Vanuit het station rijden dagelijks duizenden fietsers richting de gevaarlijke fietsoversteek.
Vanuit het station rijden dagelijks duizenden fietsers richting de gevaarlijke fietsoversteek. (Foto: Bastiaan Miché)

Gevaarlijke kruising nog voor de start HOV-werk aangepast

  Politiek

HILVERSUM - De volgens velen onveilige kruising van de Zuiderweg met de Kleine Drift (fietstunnel station) wordt nog voor de start van de HOV-werkzaamheden (in maart) afgerond. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders (B en W) op schriftelijke vragen van de ChristenUnie. 

In het voorjaar van 2019 beloofden B en W verschillende onveilige verkeerssituaties in Hilversum op te lossen. Eén daarvan is de hierboven genoemde kruising. Met vertegenwoordigers vanuit de buurten, de provincie Noord-Holland en de politie is een ontwerp gemaakt, dat nog voor de start van de HOV-werkzaamheden wordt afgerond, aldus B en W. Met name de fietsoversteek is nu onlogisch gepositioneerd en daardoor onveilig. Dit wordt opgelost door de fietsoversteek anders te plaatsen.

De ChristenUnie had eind vorig jaar een serie vragen gesteld nadat ook uit cijfers van Rijkswaterstraat bleek dat Hilversum niet overal even verkeersveilig was. Topper was de kruising Zuiderweg-Kleine Drift met elf ongevallen. Het Den Uylplein was een goede nummer 2 met tien klappers. 

Over die kruising schrijven B en W dat 'binnen de huidige mogelijkheden' maatregelen zijn getroffen voor een verkeersveiliger plein. "Verdere verbetering wordt onderzocht in de studie 'Buitenring Noord."

Een oversteekplaats op de Kamerlingh Onnesweg - ter hoogte van de Eemnesserweg - komt er niet. Buurtbewoners hadden een petitie ingediend met dit verzoek. Uit onderzoek blijkt nu echter dat er geen maatregelen nodig zijn, aldus B e W. "Helaas is dit nog niet teruggekoppeld met de initiatiefnemers. De initiatiefnemers worden uitnodigen voor een gesprek waar een en ander wordt toegelicht."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>