Wimar Jaeger.
Wimar Jaeger. (Foto: Bastiaan Miché)
update

Wimar Jaeger stopt als wethouder

  Politiek

HILVERSUM - Wimar Jaeger heeft besloten zijn werk als wethouder neer te leggen. Dat doet de man, die onder meer Media, Cultuur en Economie in zijn portefeuille heeft per donderdag 5 maart, zo is bekendgemaakt op de website van de gemeente Hilversum. 

Wat de D66-bestuurder betreft, is de tijd aangebroken om het gemeenteschip te verlaten. De laatste periode heeft hij de nodige dossiers afgerond of stevig in de steigers gezet. Dinsdag zat hij nog tegenover de lokale pers heel bevlogen te praten over de Agenda Economie en Media. Andere dossiers zijn bijvoorbeeld de Kerkbrink omtoveren in een mediacultuurplein en Hilversum Smart City.

Onderzoek
Nu vindt hij het tijd om een nieuwe horizon te ontdekken, zoals hij schrijft in zijn brief aan de gemeenteraad. Hierin haalt hij ook 2019 aan. Politiek gezien een zwaar jaar voor de Democraat vanwege het integriteitsonderzoek naar hem. Dat heeft een behoorlijke wissel op hem getrokken; zakelijk en privé. 

Energie
Jaeger heeft daardoor veel aandacht moeten schenken aan onderzoeken, bijzaken en reputatiemanagement. "Naast het feit dat ik daarmee niet al mijn energie kon richten op de resultaten heeft dit ook een wissel getrokken op mijn privé situatie, die na zes intensieve jaren vraagt om aandacht", schrijft de vertrekkend wethouder.

Stokje
Hij vervolgt: "Ik doe mijn werk omdat ik blij word van de ambitie; inspiratie, toegankelijkheid en daadkracht zijn mijn drijfveren. Status en aanzien zijn daarin ondergeschikt. Op het pluche zitten is niet mijn ambitie. Resultaten halen en samen de schouders eronder, daar zit mijn kracht en mijn vreugde. Daarom is dit een mooi moment om het stokje over te geven. Op het pluche zitten is niet mijn ambitie. Resultaten halen en samen de schouders eronder, daar zit mijn kracht en mijn vreugde. Daarom is dit een mooi moment om het stokje over te geven."

College
"Het college en de stad gaan zijn betrokkenheid en inzet missen. Hij is een aanjager pur sang en hij heeft de afgelopen zes jaar beweging gebracht in de stad, met name in het centrum en de mediacultuur sector. De aantrekkelijkheid, de levendigheid en de leefbaarheid van Hilversum zijn vergroot", merkt burgemeester Pieter Broertjes op.

Jaeger is sinds mei 2014 wethouder in Hilversum. Het is nog niet bekend op welk moment het afscheid van wethouder Jaeger plaatsvindt. D66 Hilversum zegt nog geen opvolger klaar te hebben staan, maar heeft daar tot en met woensdag 4 maart de tijd voor.

Meer berichten