Ben Bus (rechts) met daarnaast Mirjam Kooloos.
Ben Bus (rechts) met daarnaast Mirjam Kooloos. Foto: Bastiaan Miché

Bus vervangt Kooloos tijdelijk bij Leefbaar

Politiek

HILVERSUM - De nodige wisselingen van de wacht vonden woensdag tijdens de raadsvergadering plaats. Zo vertegenwoordigt Ben Bus voorlopig Leefbaar Hilversum (LH) in de raadszaal, omdat zijn fractievoorzitter Mirjam Kooloos een tijdelijke stap terugdoet.

Kooloos, al jaren het gezicht van LH, heeft vanwege langdurige ziekte besloten de politiek aan anderen te laten. Officieel heet dat tijdelijk ontslag. Het gaat om een periode van maximaal zestien weken. Bus, die tot nu toe voor Leefbaar actief was als commissielid en die eind 2019 met een initiatiefvoorstel kwam om het parkeerbeleid op de schop te gooien, is woensdagavond toegetreden als tijdelijk raadslid.

Van deze regeling is deze raadsperiode al vaker gebruik gemaakt. Zo was CDA'er Ahmet Yorulmaz er ook al een periode uit vanwege ziekte. Tjalke de Jong verving hem destijds. Datzelfde gold voor D66'er Viviënne Wesselink. Zij keerde gisteravond juist weer terug. Fractiegenoot Hans Verheij wordt weer commissielid.

Verder was het de laatste vergadering van wethouder Wimar Jaeger. Hij heeft besloten te stoppen als bestuurders. Aan het einde van de vergadering namen zijn collega's en de raad afscheid van hem. Komende maandag is er een receptie in het Muziekcentrum van de Omroep.

Uit de krant