Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Hilversum komt met éénmalige subsidie voedselbank

Politiek

HILVERSUM - Financiële steun was al toegezegd. Nu heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) de daad bij het woord gevoegd. Vandaag hebben B&W besloten om de Voedselbank Gooi & Omstreken een eenmalige subsidie te verstrekken van dik 34.000 euro.

Op donderdag 9 april kwam de mededeling al dat de gemeente de helpende hand ging bieden, nadat er een week lang onduidelijkheid was of het water de hulporganisatie wel aan de lippen stond. Toen helder was dat het antwoord toch 'ja' was, was de gemeente meteen bereidwillig om in te springen, waaronder financieel.

In totaal geeft Hilversum 34.400 euro aan de voedselbank, die twee uitgiftepunten heeft in Hilversum (Pniëlkerk en de Noorderweg). Dat is de helft van het bedrag waarover een kleine twee weken werd gesproken voor de periode van acht weken, te weten van 6 april tot en met 31 mei. De andere helft komt van andere partijen, zo meldt de gemeente. Hiermee komt de voedselbank de periode tot juni door. 

De Voedselbank Gooi & Omstreken had de gemeente om hulp gevraagd om de uitgifte van voedsel voor de inwoners te waarborgen. Het verkrijgen van met name houdbaar voedsel is op dit moment een probleem. Ook is er extra budget nodig om voedsel in te kopen en de pakketten aan te vullen.

“Natuurlijk wil de gemeente in deze moeilijke tijd bijspringen", stelt wethouder Annette Wolthers (D66) van Werk en Inkomen. "Wij waarderen het werk van de Voedselbank zeer. De Voedselbank is altijd van essentieel belang voor de gezinnen die wekelijks worden voorzien van een voedselpakket, maar dat wordt door deze crisis nog eens extra zichtbaar. Graag wil ik namens het college ook de vrijwilligers bedanken die ondanks alles de Voedselbank draaiende houden.”

Uit de krant