Dit beeld - zo dicht op elkaar - krijgen we dus nog niet te zien.
Dit beeld - zo dicht op elkaar - krijgen we dus nog niet te zien. Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversumse politiek bijeen in 'corona-proof' ingerichte raadzaal

Politiek

HILVERSUM - De Hilversumse politiek komt binnenkort weer - voorlopig twee keer - fysiek bijeen. Na een aantal digitale raadscommissie en raadsvergaderingen zijn er volgende week dinsdag en woensdag commissievergaderingen in een 'corona-proof' ingerichte raadzaal.

De onderwerpen die dan aan bod komen zijn het ingediende burgerinitiatief 'Burgerparticipatie speerpunt voor toekomst Hilversum' en de 'Strategie Spoorgebied 2040 (Sleutelgebied)'.

Vanwege het belang van het onderwerp Strategie Spoorgebied 2040 zijn deze vergaderingen niet digitaal maar in de raadzaal, aldus de gemeente in een persbericht. "Bij dit onderwerp komt een aantal mensen inspreken. Het burgerinitiatief wordt toegelicht door de twee initiatiefnemers." Voor deze gelegenheid is er een speciale ‘corona-proof’ indeling gemaakt in de raadzaal.  

Vanwege de coronamaatregelen zijn alleen de insprekers en de woordvoerders in het raadhuis uitgenodigd. De publieke tribune blijft gesloten. Alle andere geïnteresseerden kunnen de vergadering live meekijken via het Hilversum Media Portaal. De agenda en stukken voor 17 juni staan hier en hier.

Overige vergaderingen commissies voorlopig digitaal
Er staan de komende weken nog meer commissie- en raadsvergaderingen op de planning. Deze vinden vooralsnog digitaal plaats via Zoom. De afspraak om digitaal te vergaderen blijft in ieder geval tot 1 juli van kracht, daarna vergaderen de politici weer fysiek - als dat dan toegestaan is. Inwoners die willen inspreken, kunnen zich melden via griffie@hilversum.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip Mensen 12 aug, 11:30
Afbeelding
Orgelconcert in St. Vituskerk door Sander van den Houten Cultureel 12 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
'Nu trekt dit publiek altijd naar Amsterdam en Utrecht en dat is niet nodig' Jonge groep dj’s willen onder de naam Filtrum techno naar Hilversum halen Cultureel 11 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
Invloed corona merkbaar in cijfers geregistreerde misdrijven Meer woninginbraken, maar minder jeugdoverlast en huiselijk geweld in Wijdemeren Politie 11 aug, 16:00
Afbeelding
Automobiliste botst tegen boom en belandt in ‘s-Gravelandsevaart 112 11 aug, 10:00
Afbeelding
Onderdompelen in de natuur tijdens Shinrin-yoku wandeling in Pinetum Natuur en Milieu 11 aug, 09:30
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 11 aug, 08:03
Afbeelding
Wie wordt de Gooi en Omstreken ‘Buur van het Jaar’ 2022? Buurt / wijk 10 aug, 17:20
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief