In de raadzaal moet tijdens de commissie onderling afstand bewaren geen probleem zijn.
In de raadzaal moet tijdens de commissie onderling afstand bewaren geen probleem zijn. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Raadscommissie over Stationsgebied en Hilversumpas maandag in raadzaal

Politiek

HILVERSUM - Het zat er al aan te komen en nu is het definitief. De raadscommissie van komende maandag, waarbij de politiek discussieert over het bestemmingsplan ‘Stationsgebied 2020’ en de Hilversumpas vindt maandag plaats in het raadhuis en is dus niet digitaal. 

Zoals bekend zijn de commissie- en raadsvergaderingen van de gemeente Hilversum sinds de corona-uitbraak digitaal. De politici gaan van achter hun computer met elkaar de discussie aan via het programma Zoom. Voor inwoners is deze dan via YouTube te volgen. Maar afgelopen woensdag - toen beide onderwerpen op de agenda stonden - ging dat helemaal mis. Omdat commissievergaderingen in de openbaarheid moeten plaatsvinden, ook digitaal, werd het hele feest daarom uitgesteld. 

Komende maandag is de herkansing. Voor één keer is deze discussie fysiek in het raadhuis. De reden is dat eerst om 19.30 uur een onderdeel van de discussie over het Stationsgebied (over de financiën) in beslotenheid moet worden besproken. En digitaal besloten vergaderen is expliciet verboden door de wetgevers. 

Eenmalige uitzondering
Omdat de politici dan toch al in het raadhuis zijn, was de wens vanuit de commissie om het openbare deel dan ook maar daar te houden. De fractievoorzitters van alle elf partijen hebben zich donderdag gebogen over deze wens en beschouwen het fysiek vergaderen van maandag als een éénmalige uitzondering.

Na het besloten deel start om 20.15 uur het openbare gedeelte. De commissie vergadert in de raadzaal. Daar kunnen de commissieleden voldoende onderlinge afstand bewaren. De uitzending is online live te volgen via het Mediaportaal van de gemeente. Overigens is de digitale commissievergadering van afgelopen donderdagavond zonder technisch tegenvallers verlopen. 

Lees ook ‘Noem je jezelf de ‘Mediastad’, kun je de vergadering niet uitzenden’

Uit de krant