Afbeelding
Foto: Dudok Architectuur Centrum

VVD Hilversum kraakt landelijke cadeaubon voor ambtenaren

Politiek

HILVERSUM - Dat de Hilversumse ambtenaren aan het einde van het jaar een presentje krijgen, is prima. Wat de VVD-fractie dan wel weer meer dan bevreemdt is dat het nu om een landelijke bon gaat. En niet om goederen van lokale ondernemers.

VVD-raadsleden Frits Vogel (fractieleider) en Hidde Fennema vinden dat in deze tijden van corona, waarin de plaatselijke middenstand juist alle steun nodig heeft, een verkeerd signaal van de gemeente. De landelijke cadeaubon vinden zij, zoals ze dat omschrijven, dan ook ‘best moeilijk te behappen’.

Dat heeft tot een paar artikel 41-vragen geleid waar het college van burgemeester en wethouders de komende maand antwoorden op mag geven. Zo willen de twee liberalen eerst checken of het weggeven van de landelijke cadeaubon klopt en als dat inderdaad het geval is, waarom er dan niet gekeken is naar de inkoop van een selectie van Hilversumse producten om cadeau te doen aan de ambtenaren.

Vogel en Fennema vragen dan ook een toelichting van het college naar hun overwegingen. Waarom is dit gegund aan een grote landelijke keten in plaats van aan de eigen ondernemers? Tot slot hopen de vragenstellers dat de gemeente in het kader van Shop Lokaal toch nog iets kan en wil betekenen op dit gebied. 

Uit de krant