Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Optelfoutje: nieuwe parkeergarage Tergooi heeft bijna duizend plaatsen te weinig

Politiek

HILVERSUM - Het was de bedoeling dat straks alle bezoekers en medewerkers van Tergooi en Merem in de nieuwe parkeergarage van het ziekenhuis zouden parkeren. Er is alleen een probleem, blijkt nu: die garage heeft bijna duizend parkeerplaatsen te weinig. 

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. “De oorzaak hiervan ligt simpelweg in de optelling van het totaal aantal benodigde parkeerplaatsen volgens de geldende parkeernorm. Bij de berekening van de parkeerbehoefte is in het bestand een optelling niet juist doorgevoerd, waardoor circa 998 parkeerplaatsen niet zijn meegeteld.”

Duidelijk is dat alleen de auto’s van bezoekers en medewerkers van Tergooi in de parkeergarage passen. Wanneer Tergooi overgaat van het huidige onderkomen naar het nieuwe pand ernaast is tijdelijk behoefte aan meer parkeerplaatsen. Deze komen op het huidige maaiveld parkeerterrein. Tergooi gaat deze parkeerplaatsen met inzet van mobiliteitsmanagement terugbrengen naar nul. 

De gemeente heeft met beide partijen is afgesproken dat elke partij het parkeren op eigen terrein oplost. Tergooi doet dit in de nieuwe parkeergarage en op een beperkt aantal plekken op maaiveld. Dit zijn bijvoorbeeld de expeditiehof en de locatie van de spoedeisende hulp.

Voor Merem betekent deze situatie dat het revalidatiecentrum het parkeren voor de medewerkers en bezoekers anders - op eigen terrein en de auto’s uit zicht - gaat oplossen. Die oplossing is er nu nog niet. Wel betekent dit alles dat het geldende bestemmingsplan aangepast dient te worden.Als er een haalbare en uitvoerbare parkeeroplossing is, kan een partiële herziening van het bestemmingsplan worden gemaakt.

Uit de krant