De twee winnaars van vorig jaar.
De twee winnaars van vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Wie wordt politicus van het jaar in Hilversum? Stemmen kan nu

Politiek

HILVERSUM - De jaarlijkse verkiezing van deze krant voor de beste Hilversumse politicus van het jaar gaat ook dit jaar - ondanks de coronacrisis - door. Hilversummers kunnen vanaf vandaag hun stem uitbrengen.

Er was wel enige twijfel bij de initiatiefnemers - redacteuren van deze krant en vertegenwoordigers van Politiek Debat Hilversum en Hilversum Verbonden - of de verkiezing dit jaar überhaupt door moest gaan. De politici waren immers minder vaak in het debat te zien door het digitale vergaderen. Uiteindelijk werd er besloten om de verkiezing toch door te laten gaan. Een feestelijke uitreiking lijkt er echter niet in te zitten.

Opnieuw zijn er twee prijzen. Allereerst is er de vakprijs, waarbij de politici elkaar punten geven. De wethouders of het raadslid met de meeste punten is de uiteindelijke winnaar. De winnaar van vorig jaar was Aafke Vreugdenhil-de Blécourt van de ChristenUnie.

Frans Vrolijkaward
Daarnaast is er de publieksprijs - de Frans Vrolijkaward - ooit in het leven geroepen door Marco van Stralen. Vorig jaar was Gerben van Voorden van het CDA de winnaar van de trofee, nadat zo’n 800 mensen hun stem hadden uitgebracht. Net als Vreugdenhil maakt hij ook dit jaar kans op de trofee. 

Daarvoor hebben de genoemde initiatiefnemers nog acht politici genomineerd. Onder hen twee raadsleden van Hart voor Hilversum: Jan Slingerland en Michiel Eerenberg. Ook de VVD levert twee kandidaten: wethouder Arno Scheepers en raadslid Hidde Fennema. Ook de twee raadsleden van de PvdA, Femke van Drooge en Jacqueline Kalk, maken kans op de publieksprijs. Ook genomineerd zijn Pierre van Rooden van de SP en Edwin Göbbels van Democraten Hilversum.

Stemmen kan vanaf nu via deze LINK. Volgende week publiceren we de voorlopige top drie, een week later doen we dat nog eens. De poll sluit op zondag 31 januari. De prijsuitreiking volgt in februari. 

Uit de krant