Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Politicus van het jaar Hilversum: stemmen kan nog een paar dagen

Politiek

HILVERSUM - Honderden Hilversummers hebben inmiddels hun stem uitgebracht bij de verkiezing voor beste politicus van het jaar van Hilversum. De strijd is nog altijd niet beslist.

Stemmen kan nog tot en met komende zondag op de website www.hilversummers.nl. Er zijn tien kanshebbers. Aan kop gaan momenteel raadsleden Hidde Fennema van de VVD en titelverdediger Gerben van Voorden van het CDA. Zij hebben wel een redelijke voorsprong op de concurrenten, maar met een goede eindsprint maakt een aantal zeker nog kans. 

De overige genomineerden zijn (in willekeurige volgorde) Michiel Eerenberg, Jan Sloingerland (allebei Hart voor Hilversum), Arno Scheeepers (VVD), Edwin Göbbels (Democraten Hilversum), Jacqueline Kalk en Femke van Drooge (allebei PvdA), Pierre van Rooden (SP) en Aafke Vreugdenhil (ChristenUnie). Laatstgenoemde won vorig jaar de vakprijs, waarbij de politici zelf elkaar beoordelen. 

Voor de publieksprijs - de zogenaamde Frans Vrolijkaward, bedacht door oud-raadslid Marco van Stralen - is het woord aan de Hilversummers zelf. Zij kunnen dus nog tot en met komende zondag stemmen. Vervolgens maken de initiatiefnemers - Gooi en Eembode, Politiek Debat Hilversum, Hilversum Verbonden en Hilversummers.nl - de top drie bekend. 

In de week die volgt zullen de winnaars van de vak- en publieksprijs hun trofee overhandigd krijgen. Vanwege de coronamaatregelen wordt momenteel nog bekeken hoe, waar en wanneer dat gebeurt. 

Uit de krant