Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Politicus van het jaar Hilversum: stemmen kan nog een paar dagen

Politiek

HILVERSUM - Honderden Hilversummers hebben inmiddels hun stem uitgebracht bij de verkiezing voor beste politicus van het jaar van Hilversum. De strijd is nog altijd niet beslist.

Stemmen kan nog tot en met komende zondag op de website www.hilversummers.nl. Er zijn tien kanshebbers. Aan kop gaan momenteel raadsleden Hidde Fennema van de VVD en titelverdediger Gerben van Voorden van het CDA. Zij hebben wel een redelijke voorsprong op de concurrenten, maar met een goede eindsprint maakt een aantal zeker nog kans. 

De overige genomineerden zijn (in willekeurige volgorde) Michiel Eerenberg, Jan Sloingerland (allebei Hart voor Hilversum), Arno Scheeepers (VVD), Edwin Göbbels (Democraten Hilversum), Jacqueline Kalk en Femke van Drooge (allebei PvdA), Pierre van Rooden (SP) en Aafke Vreugdenhil (ChristenUnie). Laatstgenoemde won vorig jaar de vakprijs, waarbij de politici zelf elkaar beoordelen. 

Voor de publieksprijs - de zogenaamde Frans Vrolijkaward, bedacht door oud-raadslid Marco van Stralen - is het woord aan de Hilversummers zelf. Zij kunnen dus nog tot en met komende zondag stemmen. Vervolgens maken de initiatiefnemers - Gooi en Eembode, Politiek Debat Hilversum, Hilversum Verbonden en Hilversummers.nl - de top drie bekend. 

In de week die volgt zullen de winnaars van de vak- en publieksprijs hun trofee overhandigd krijgen. Vanwege de coronamaatregelen wordt momenteel nog bekeken hoe, waar en wanneer dat gebeurt. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief