PvdA kaart mede na woningbrand in Den Haag leefomstandigheden arbeidsmigranten aan

‘Zo’n Haagse situatie, dat wil je toch niet?’

14 jun 2021, 15:30 · leestijd 2 minuten Politiek
Achter het station ziet PvdA-commissielid Joop Lahaise ook woningen betreden worden door acht arbeidsmigranten. Hoe is de situatie in Hilversum?
Achter het station ziet PvdA-commissielid Joop Lahaise ook woningen betreden worden door acht arbeidsmigranten. Hoe is de situatie in Hilversum? Foto: Gemeente Hilversum

Zorg voor fatsoenlijke en - meestal - tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. De omstandigheden waarin zij in Nederland wonen zijn vaak erbarmelijk, zo stelt de Hilversumse PvdA-fractie, die de huisvesting van arbeidsmigranten nu onder de aandacht brengt van het college van burgemeester en wethouders (B&W). 

Geschrokken zijn ze van de grote brand in het Schilderskwartier in Den Haag. Daar bleken op donderdag 20 mei veel arbeidsmigranten in kleine huizen te wonen. Het zou soms gaan om om wel tien tot vijftien mensen per woning. Uit nieuwsberichten is g..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.