Afbeelding

Hilversum: meevaller van 1,7 miljoen euro door lagere kosten Jeugdzorg en WMO

Politiek

HILVERSUM - Goed financieel nieuws voor de gemeente Hilversum. De kosten voor de Jeugdzorg en de WMO vallen lager uit dan was verwacht: een meevaller van 1,7 miljoen euro. 

In de voorlopige jaarrekening was een inschatting gemaakt van de kosten voor de Jeugdzorg en de WMO. De inschatting is gunstiger uitgekomen dan verwacht, voornamelijk door lagere kosten voor begeleiding en dagbesteding vanuit de WMO en de uitvoering van de Jeugdwet. Het resultaat is hierdoor verder gestegen van 2,5 miljoen euro positief, naar 4,2 miljoen positief euro. 

Het positieve resultaat van de eindafrekening wordt aan de reserves toegevoegd en kan in de toekomst worden ingezet. Het betreft een incidentele meevaller, aldus de gemeente in een persbericht.

Door de coronamaatregelen waren er minder mogelijkheden voor dagbesteding en zochten mensen minder hulp. Er zijn daardoor minder kosten gemaakt. In april presenteerde de gemeente haar voorlopige jaarrekening over 2020 toen zij nog in afwachting was van de eindafrekening met de Regio Gooi en Vechtstreek over de zorgtaken. Deze afrekening is nu ontvangen en alsnog verwerkt in de jaarrekening.

Uit de krant