Als wethouder Onderwijs mocht Annette Wolthers in oktober 2019 bijvoorbeeld het nieuwe pand van de Sterrenschool openen.
Als wethouder Onderwijs mocht Annette Wolthers in oktober 2019 bijvoorbeeld het nieuwe pand van de Sterrenschool openen. Foto: © Bastiaan Miché

D66 Hilversum kiest massaal voor Annette Wolthers als lijsttrekker

Politiek

HILVERSUM - Maart lijkt nog heel ver weg. Achter de schermen echter zijn de politieke partijen al druk bezig met het opstellen van de verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij D66 Hilversum weten ze al wie hun lijsttrekker wordt: Annette Wolthers.

Dat is woensdagavond duidelijk geworden tijdens de lijsttrekkersverkiezing van de Hilversumse Democraten. Over de uitslag van deze stemronde van de leden bestaat geen onduidelijkheid. Wolthers kreeg een verpletterende meerderheid van maar liefst 97,2 procent van de stemmen. Dat is veel meer dan iets meer van de helft van de stemmen die nodig zijn om de nummer 1-positie op de lijst in te mogen nemen. Vier jaar terug was Wimar Jaeger de lijsttrekker van D66 Hilversum.

Sinds juni 2018 is Wolthers wethouder in Hilversum. D66 zit samen met Hart voor Hilversum, VVD en GroenLinks in de coalitie. In haar portefeuille heeft zij onder andere Onderwijs, Bereikbaarheid en Parkeren, Werk en Inkomen en P&O en Dienstverlening. Tevens is zij projectwethouder Arenapark en wijkwethouder Zuidwest (Kerkelanden). 

De Hilversumse heeft binnen D66 Hilversum al vele meters gemaakt. Voordat zij wethouder werd, zat zij al vier jaar in de gemeenteraad. Toen hield ze zich bezig met de beleidsterreinen natuur, duurzaamheid en verkeer. Tevens is Wolthers twee jaar secretaris van het bestuur geweest. 

Wolthers woont sinds 2008 in Hilversum. Om precies te zijn de Hilversumse Meent. Zij is een van de initiatiefnemers geweest van de sociaal-culturele broedplaats Meentwerf. 

Uit de krant