Bas Nanninga.
Bas Nanninga. Foto: ChristenUnie Hilversum

Bas Nanninga nieuwe lijsttrekker ChristenUnie Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Commissielid Bas Nanninga wordt de nieuwe lijsttrekker van van ChristenUnie Hilversum voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Dat betekent dat de huidige fractievoorzitter, Aafke Vreugdenhil-de Blécourt, een stapje terug doet.

Wel gaat Vreugdenhil, licht Nanninga toe, door binnen de partij. Dat geldt niet voor het tweede huidige ChristenUnie-raadslid Tjerk Pelsma. Hij zal na de gemeenteraadsverkiezingen afscheid nemen van de Hilversumse politiek, onder meer vanwege verhuisplannen. De leden van de lokale afdeling stemmen op een later moment over de voordracht, als de kandidatenlijst definitief wordt vastgesteld.

Maar eigenlijk was het binnen de partij geen verrassing dat de 45-jarige Nanninga door het afdelingsbestuur is voorgedragen als lijsttrekker. “Bas heeft zijn sporen al duidelijk verdiend als commissielid Duurzaamheid en Bereikbaarheid”, aldus bestuursvoorzitter Heleen den Otter. “Deze ervaring is belangrijk met de taak die in de gemeenteraad wacht. Wij zijn ontzettend blij dat Bas nu verantwoordelijkheid als lijsttrekker op zich neemt en wij hebben het volste vertrouwen dat hij ook een goede fractievoorzitter wordt.”

Duurzaamheidsadviseur
Nanninga is getrouwd en heeft drie dochters. De Hilversummer is werkzaam bij het Hoogheemraadschap van Delfland als duurzaamheidsadviseur. “Duurzaam en maatschappelijk betrokken omgaan met de middelen en de ruimte die de gemeente in beheer heeft. Daar sta ik voor. Als vader van drie kinderen wil ik dat Hilversum nu en in de toekomst een veilige, gezonde en sociale plek is om te wonen.”

Zelf woont Nanninga nu tien jaar in Hilversum. Vier jaar terug stapte hij de politiek in. Zijn doel bij de komende verkiezingen is om in ieder geval het huidige aantal raadszetels van twee te behouden. Vier jaar terug lukte dat immers maar net. Hij kijkt in ieder geval uit naar de campagne. “Dat is altijd een leuke en spannende tijd. Het voelt een beetje als gezonde spanning voordat je een wedstrijd gaat beginnen.”

Wijdemeren
Datzelfde afdelingsbestuur heeft Esther Kaper voorgedragen als lijsttrekker van de ChristenUnie in Wijdemeren. “Met Esther Kaper kiezen wij opnieuw voor een betrokken en bevlogen lijsttrekker”, aldus Den Otter. “Haar enthousiasme en lef om de ChristenUnie vier jaar geleden op de kaart te zetten, hebben ervoor gezorgd dat nu meer mensen betrokken zijn geraakt. Ondertussen heeft ze ervaring opgedaan als duo-comissielid in de Provinciale Staten.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


De 37-jarige Kaper is geboren en getogen in Kortenhoef, zelfstandig ondernemer en duo-commissielid van de ChristenUnie Noord-Holland. De Kortenhoefse is getrouwd en heeft twee zonen. Kaper is ervan overtuigd dat de ChristenUnie een frisse wind kan laten waaien door de Wijdemeerse gemeenteraad. “Wij zijn als nieuwe partij hier dubbel gemotiveerd om écht een verschil te maken voor inwoners van Wijdemeren. Daarnaast ervaar ik een toenemend enthousiasme in de dorpen voor onze christelijk sociale idealen. Samen met ons team en enthousiaste vrijwilligers gaan we voor die eerst zetel.”

Uit de krant