Afbeelding
Foto: CDA Hilversum

Veel bekenden in top tien lijst CDA Hilversum; alleen die van Kruiswijk Jansen ontbreekt

Politiek

HILVERSUM - Het CDA Hilversum zal na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vooral verdergaan met vertegenwoordigers die nu al actief zijn binnen de gemeenteraad of raadscommissies. Alleen Evert Jan Kruijswijk Jansen staat niet in de vandaag gepresenteerde top tien van de kandidatenlijst.

Bekend was al dat Gerben van Voorden deze lijst aanvoert en de huidige fractievoorzitter Olaf Streutker de tweede plek bezet. Op de derde positie staat nu Jacobine van Dijk, momenteel fractiemedewerker. Gertjan Postma, eveneens fractiemedewerker, staat op plek vier. De top tien bestaat verder uit Tjalke de Jong, Ahmet Yorulmaz, Leoni Brussaard, Koen Tabak, Jos Hageman en de pas 21-jarige Gül Streutker. 

“Samengevat: een docent op een middelbare school, een mantelzorger, ondernemers, een vrijwilliger bij de sportvereniging, kerk of andere organisatie”, aldus het CDA in een persbericht. “Het is een lijst met kandidaten die van jong tot oud herbergt. Het is een mooie mix van ervaren en nieuwe politieke talenten.”

Evert Jan Kruijswijk Jansen bezet de twaalfde positie. Hij heeft aangegeven meer tijd vrij te willen maken voor zijn nieuwe baan en gezin. Wel zal hij na de verkiezingen betrokken blijven binnen de partij, maar dan meer op de achtergrond, vertelt Jacobine van Dijk. 

De top tien van de kandidatenlijst wordt verder onder meer gesteund door binnen de politiek bekende namen als Gerard Dubois, Willem van der Spek, Haje Walch en oud-minister Hans Hillen. Anja Wijnands is lijstduwer. “Het zijn betrokken Hilversummers die goed doen of goed hebben gedaan om Hilversum nog mooier te maken”, aldus Gerben van Voorden. “Ik voel me vereerd dat ik zo’n prachtige lijst mag aanvoeren.”

Zie ook: Gerben van Voorden voert lijst CDA Hilversum aan

Uit de krant