Vorig jaar ontving Hidde Fennema de publieksprijs.
Vorig jaar ontving Hidde Fennema de publieksprijs. Foto: Bastiaan Miché

‘Stembussen’ zijn open: wie was in 2021 de beste politicus in Hilversum?

Politiek

HILVERSUM - Wie was het afgelopen jaar de beste politicus van Hilversum? Dik twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart kunnen Hilversummers hun stem uitbrengen voor deze jaarlijkse verkiezing van deze krant. 

De verkiezing voor Politicus van het Jaar in Hilversum is pakweg vijftien jaar geleden in het leven geroepen door Hilversummer en oud-raadslid Marco van Stralen en inmiddels een traditie tijdens de eerste maand van het nieuwe jaar. Een jury - redacteuren van deze krant en vertegenwoordigers van Politiek Debat Hilversum en Hilversum Verbonden - nomineert ieder jaar een aantal kandidaten waarop inwoners hun stem kunnen uitbrengen.

Dat was dit jaar - net als vorig jaar overigens - geen gemakkelijke klus vanwege de coronamaatregelen, waardoor de lokale politiek noodgedwongen digitaal moest vergaderen en er van een inhoudelijk debat niet altijd sprake was.

Uiteindelijk zijn er zeven genomineerden voor de publieksprijs. Dat zijn wethouder Arno Scheepers (VVD) en raadsleden Jan Slingerland (Hart voor Hilversum), Annemarie den Daas (D66), Jacqueline Kalk (PvdA), Pierre van Rooden (SP), Aafke Vreugdenhil (ChristenUnie) en Edwin Göbbels (Democraten Hilversum). Eén van hen krijgt over enkele weken de zogenoemde Frans Vrolijk Award uitgereikt. Dat was vorig jaar nog VVD-raadslid Hidde Fennema. Behalve de publieksprijs is er dit jaar ook weer de vakprijs. Hierbij bepalen de politici zelf wie afgelopen jaar volgens hen het beste was. Vorig jaar was dat Edwin Göbbels.

Stemmen voor de publieksprijsprijs kan via deze link

Uit de krant