Wethouder Annette Wolthers en Daniël Grootendorst geven een toelichting gaven op de voorstellen van de kinderen.
Wethouder Annette Wolthers en Daniël Grootendorst geven een toelichting gaven op de voorstellen van de kinderen. Foto: Gemeente Hilversum

Kindergemeenteraad gaat voor blotevoetenpad in Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Een activiteit voor pubers, een minimuseum, tiny forest met speelmogelijkheid of een blotevoetenpad? De kindergemeenteraad koos voor die laatste optie. Met dit plan, een idee van Josephine en Juliette van de Fabritiusschool, gaat de kinderen de komende maanden aan de slag.

Iedere school die deelneemt aan de kindergemeenteraad mag een voorstel indienen voor een plan. De kinderen kozen één plan om gezamenlijk uit te voeren. Dit doen ze binnen hun raadsperiode; dat is het lopende schooljaar. Een team van de afdeling Leefomgeving van de gemeente bekeek alle plannen en gaf aan of ze voldeden aan de gestelde voorwaarden. 

Wethouder Annette Wolthers (onder meer van onderwijs en verkeer) en Daniël Grootendorst (ontwerper Openbare Ruimte) gaven in de vergadering van de kindergemeenteraad op alle plannen een uitgebreide reactie. De bedenkers van de voorstellen gaven daarna aan of ze hun plan nog in stemming wilden brengen. 

Uiteindelijk bleven de vier hierboven genoemde plannen over waarop gestemd kon worden. Het blotevoetenpad kwam als overtuigende winnaar uit de bus. De kindergemeenteraad blijft in gesprek met ambtenaren en wethouders over de andere onderwerpen die zij belangrijk vinden. Dit doen ze bijvoorbeeld door hun input te geven in de Omgevings- en Mobiliteitsvisie van Hilversum. 

Wethouder Wolthers en de specialisten van de gemeente geven de kindergemeenteraad een dikke pluim: “Een aantal van deze plannen staat letterlijk in het gemeentebeleid dat al uitgevoerd wordt of in de planning zit. Jullie geven thema’s aan die belangrijk zijn om aan te pakken, als gemeente samen met de inwoners van Hilversum. Complimenten.” 

Uit de krant