Raadhuis Hilversum
Raadhuis Hilversum Foto: H.P. Folmi

Coalitiegesprekken Hilversum: planning is voor eind mei een akkoord

Politiek

HILVERSUM - Het gaat nog wel even duren voordat er een nieuw college van burgemeester en wethouders is in Hilversum. De vier onderhandelde partijen hopen dat eind mei de gesprekken zijn afgerond en er dan een coalitieakkoord is. 

De afgelopen week zijn de besprekingen over de bestuurscultuur en een visie op Hilversum op conceptniveau afgerond. Daarnaast zijn de eerste gesprekken gevoerd over twee inhoudelijke thema’s: duurzaamheid en wonen. De fractiespecialisten van de vier deelnemende partijen - Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA - hebben hieraan een stevige inhoudelijke bijdrage geleverd.

Dat meldt de gemeente Hilversum in een persbericht. “Tegenstellingen liggen genuanceerder dan ze aanvankelijk leken. De onderhandelende partijen streven naar een akkoord op hoofdlijnen. Tegelijkertijd is het de uitdrukkelijke wens dat het geen ’vlees noch vis akkoord’ wordt. Enkele punten van de genoemde thema’s zijn daarom nog niet afgerond.”

Volgende week staat in het teken van het Sociaal Domein en het bespreken van conceptversies van de thema’s duurzaamheid en wonen. De meivakantie is best lastig voor de planning en dus voor de voortgang. “Sommige deelnemers zijn echt toe aan een weekje vakantie met hun gezin. De raadsvergadering van 11 mei is niet haalbaar, en ook niet verstandig. De planning is dat vóór eind mei de gesprekken zijn afgerond en hebben geresulteerd in een coalitieakkoord.”

Uit de krant