De onderhandelaars van Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA met in het midden Aafke Vreugdenhil.
De onderhandelaars van Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA met in het midden Aafke Vreugdenhil. Foto

Toelichting op formatieproces Hilversum komt tijdens raadsvergadering

Politiek

HILVERSUM - De vier partijen die in Hilversum samen de nieuwe coalitie willen vormen zullen de komende week praten met de overige zes fracties. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 11 mei wordt een toelichting gegeven op het formatieproces. 

In de weken daarna hopen de vier onderhandelende partijen - Hart voor Hilversum, de VVD, GroenLinks en het CDA - het formatieproces af te kunnen ronden. Dat meldt formateur Aafke Vreugdenhil.

De afgelopen week is er volgens haar stevig doorgewerkt en zijn meerdere thema’s besproken: Werk en Inkomen, Zorg en Welzijn, Wonen, Verkeer en Mobiliteit, Veiligheid, en Financiën. Sommige onderwerpen al in een tweede ronde. “Per thema zijn de belangrijkste knelpunten diepgaand aan de orde geweest. Een aantal kwesties vraagt naast politieke keuzes inhoudelijke deskundigheid en toetsing op financiële haalbaarheid.”

De komende week is gericht op het doornemen van de conceptteksten van de tot nu toe behandelde thema’s. In aanloop naar de raadsvergadering van 11 mei vinden de gesprekken plaats met de andere fracties. Vreugdenhil: “De inzet is om te komen tot een verrijking van wat tot nu toe aan de coalitietafel is besproken. De vier onderhandelende partijen zien uit naar deze gesprekken.”

Tijdens de raadsvergadering van 11 mei wordt een toelichting gegeven op het formatieproces en kunnen vragen worden gesteld. 

Uit de krant