In een vroeg stadium gesprek aangaan met samenleving

Nieuwe coalitie wil vooral een ‘open bestuurscultuur’

wo 1 jun, 17:35 · leestijd 3 minuten Politiek
Wethouders Gerben van Voorden, Bart Heller Karin Walters, Arno Scheepers en Karin van Hunnik.
Wethouders Gerben van Voorden, Bart Heller Karin Walters, Arno Scheepers en Karin van Hunnik. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

“Een cultuur die is gericht op samenwerken met een open houding en te onderzoeken wat ons bindt, in plaats van te benadrukken waarin we verschillen.” Dat schrijven Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA in het woensdag gepresenteerde coalitieakkoord 2022-2026 ‘Hilversum Koestert’. Daarin pleiten zij voor ‘een open bestuurscultuur’.

Hilversum staat er dan financieel wellicht goed voor en veel Hilversummers vinden het prettig wonen in hun stad of dorp, echter er is toch ook veel chagrijn. Niet voor niets keken de vier partijen, vertelt wethouder Arno Scheepers tijdens de presentatie, voordat zij inhoudelijk met elkaar in gesprek gingen eerst naar de tweedeling van nu binnen ..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.