Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuwe raadsleden domineren voorlopig verkiezing voor Politicus van het Jaar

Politiek

HILVERSUM - Bij de deze week gestarte verkiezing voor de Politicus van het Jaar in Hilversum krijgen voorlopig vooral de nieuwkomers veel stemmen. Jacobine van Exel-van Dijk (CDA), Frederique Durlacher (BVNL) en Paul Vonk (SP) gaan (in willekeurige volgorde) voorlopig aan kop.

Voor deze publieksprijs zijn in totaal zes raadsleden genomineerd. Naast de drie al genoemde politici zijn maken ook Regie Redmeijer (Hart voor Hilversum), Edwin Göbbels (Democraten Hilversum) en Jacqueline Kalk (PvdA) kans op de trofee. 

De verkiezing van de Gooi en Eembode en het Politiek Debat Hilversum voor beste politicus van Hilversum is ieder jaar in januari. Er zijn twee prijzen: een vakprijs en dus de publieksprijs. Bij de vakprijs is het de bedoeling dat de politici elkaar beoordelen. Uiteindelijk krijgt één iemand de meeste punten en die krijgt de bokaal. 

Bij de publieksprijs - de Frans Vrolijk Award, ooit in het leven geroepen door Hilversummer (en oud-raadslid) Marco van Stralen - is het woord aan de Hilversumse kiezer. Stemmen kan nog altijd via deze link op het online platform www.hilversummers.nl. Daar staat ook bij de zes kandidaten waarom zij zijn genomineerd. 

Uit de krant