Afbeelding
Foto: Young Hilversummers

Pizza-avond: jongeren in gesprek met Hilversumse politiek

Politiek

HILVERSUM - Onder het genot van een pizzapunt in gesprek gaan met een aantal gemeenteraadsleden over belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat was de gedachte achter de bijeenkomst ‘Pizza & Politiek’ voor Hilversumse jongeren. 

Bij All Art aan de Korte Noorderweg was onlangs de eerste Pizza & Politiek-bijeenkomst van Young Hilversummers. Hoewel veel jongeren eerst aangaven weinig met ‘politiek’ te hebben, was men het er eind van de avond unaniem over eens: dit moeten we vaker doen.

Young Hilversummers is de jongerentelg van het online platform Hilversummers.nl. Raadsleden Carolien Jansson (Hart voor Hilversum) en Bas Nanninga (ChristenUnie) klopten in het najaar van 2022 aan bij de drijvende krachten van Young Hilversummers, Youssef Douzi en Allard Bentvelsen. De ambitie: jongeren meer betrekken bij de Hilversumse politiek. “Voor de basisschoolleeftijd is er een kindergemeenteraad en vanaf 18 jaar mag je stemmen, maar voor de leeftijd daartussen is er nog niets”, aldus Jansson. 

Met de gemeentelijke organisatie, gespreksleider Marian Ellens en stadsdichter Charlotte de Raad is daarom een format ontwikkeld om dit gat te vullen. “De pizza-avond was niet te vergelijken met een raadsvergadering in het raadhuis”, aldus Bas Nanninga. “Het was een heel energieke avond met veel verbinding en interactie.”

Tussen de pizza’s door werd gesproken over thema’s die jongeren echt bezig houden, zoals sport, school, ontmoeting, media, kunst en cultuur. Er kwamen ideeën naar boven, die vragen om verdere uitwerking en vervolg. En als het aan Young Hilversummers ligt gaat dat vervolg er snel komen. Allard Bentvelsen: “Zolang er jongeren en raadsleden zijn die dit interessant vinden, willen wij het graag helpen organiseren.”

Uit de krant