Karen Heerschop samen met de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk.
Karen Heerschop samen met de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Foto: Provincie Noord-Holland

Hilversumse Karen Heerschop wordt waarnemend burgemeester Castricum

Politiek

HILVERSUM - Karen Heerschop wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Castricum. De Hilversumse gaat per 1 juni aan de slag. Dat heeft de provincie Noord-Holland dinsdagavond bekendgemaakt. 

De huidige burgemeester van Castricum, Toon Mans, stopt per 1 juni en wordt bestuursvoorzitter van stichting Twijs, een onderwijsinstelling in de regio Haarlem. Heerschop wordt waarnemend burgemeester van Castricum totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. De verwachting is dat eind maart 2024 een nieuwe burgemeester voor Castricum benoemd kan worden. 

Karen Heerschop (1960) is momenteel zelfstandig ondernemer en vervult in die hoedanigheid diverse functies als voorzitter van twee participatieplatforms voor Staatsbosbeheer, begeleider reflectiegesprekken en ceremoniespreker. Zij was in 2022 informateur en formateur voor de coalitievorming in de gemeente Heemskerk. 

Daarvoor was zij waarnemend burgemeester van de gemeente Beemster (tussen 2020-2022) en interim directeur en rentmeester van het Goois Natuurreservaat (2017-2019). Eerder was zij zes jaar waarnemend burgemeester van Zeevang en een jaar waarnemend burgemeester van Wijdemeren. 

In 1994 begon haar politieke carrière als raadslid (namens Leefbaar Hilversum) in Hilversum, waar zij later (2001 tot 2006) ook nog wethouder was.

Uit de krant