Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Constructief gesprek Wimar Jaeger en Leefbaar Hilversum

  Politiek

HILVERSUM - Wethouder Wimar Jaeger en de fractie van Leefbaar Hilversum hebben de lucht geklaard. Met wethouder Floris Voorink als mediator hebben de bestuurder en fractiemedewerker Henk Blok eind 2016 een constructief gesprek gehad en hebben de twee het een en ander met elkaar uitgesproken.

Aanleiding om dit bericht wereldkundig te maken is het interview in HilversumsNieuws van donderdag 5 januari waarin Jaeger onder andere terugblikt op de kwestie tussen hem en Leefbaar Hilversum. Zij hadden maandenlang een meningsverschil over het Philipsterrein en dan met name het handelen van de wethouder.

Niet persoonlijk
De hoog opgelopen kwestie zorgde voor politieke spanningen tussen beiden. Door het presidium is het voorstel gedaan om in het belang van het goed functioneren van het politieke overleg te proberen de onderlinge werkrelatie te verbeteren. Zij vervolgen: "Wij hebben geconstateerd dat de ontstane spanningen zijn terug te voeren op zakelijke en politieke meningsverschillen en niet persoonlijk van aard zijn", geven Jaeger en Blok aan in een gezamenlijke verklaring.

Waardering
Zij vervolgen: "Wij hebben veel waardering voor elkaars politieke werk en zien uit naar een goede samenwerking in de toekomst."

Hiermee is de kous af. De blikken zijn nu volledig gericht op het nieuwe politieke jaar. 


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten