Foto: Karin van Leeuwen
Foto: Karin van Leeuwen
update

GroenLinks Hilversum: 'Bedreiging Anne Fleur Dekker onaanvaardbaar'

Politiek

HILVERSUM - Het is onaanvaardbaar dat Anne Fleur Dekker wordt bedreigd. Dat is het statement dat de fractie van GroenLinks woensdagavond laat naar buiten heeft gebracht.

De jonge fractiemedewerker van GroenLinks Hilversum durft wegens bedreigingen aan haar adres niet meer naar huis te gaan. De 22-jarige activiste zit ondergedoken. 

"GroenLinks is voor vrijheid van meningsuiting en verwerpt daarbij het oproepen tot iedere vorm van geweld", zo meldt haar fractie.

Belastend
"De tweet van Anne Fleur Dekker is onhandig, maar helaas volledig uit zijn verband gerukt. De manier waarop in de sociale media hierover wordt gesproken, is niet goed en is voor iedereen belastend, zeker ook voor Anne Fleur", is het vervolg.

Aanhangers
De Hilversumse moet onderduiken na tweets over Geert Wilders en Thierry Baudet. Volgens haar komen de bedreigingen van de aanhangers van deze twee Haagse politici.

Update
Inmiddels heeft de Hilversumse aangegeven zich niet meer gesteund te voelen door haar partij. Vandaag maakte Dekker bekend niet langer lid te blijven van GroenLinks.

Uit de krant