Foto: Bastiaan Miché

Wimar Jaeger weer frontman van D66

  Politiek

HILVERSUM Dat Wimar Jaeger de lijsttrekker van D66 Hilversum zou worden, was een formaliteit. Hij had zich als enige kandidaat gesteld. Sinds zaterdag mag hij zich officieel lijsttrekker noemen van de partij, die momenteel acht zetels heeft in de raad.

In 2014 was Jaeger ook al de frontman van de democraten. Tijdens de verkiezingen werd D66 de grootste partij van Hilversum met negen zetels. Vorig jaar besloot Fatih Demirkan de partij te verlaten en zijn zetel mee te nemen naar Fractie Demirkan, waardoor er nu acht D66'ers in de raad zitten. 

Opknappen
Volgens de huidige wethouder van onder ander Financiën, Cultuur en Media is er nog genoeg werk aan de winkel in Hilversum. Als voorbeelden geeft hij het opknappen van het Stationsplein, een steviger buurtenbeleid, meer cultuur voor inwoners en bezoekers, het verlevendigen van het Media- en Arenapark en verder werken aan duurzaamheid en natuur.

Resultaat
"Wimar heeft de afgelopen periode laten zien dat hij met zijn bevlogenheid en betrokkenheid de juiste man is om een sterke visie te koppelen aan concrete resultaten. Met zijn enthousiasme zorgt hij voor een verbindende factor binnen het college en de partij", aldus Marianne Berenschot, voorzitter D66 Hilversum.


1 reactie
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten